FUNCIÓ PÚBLICA

El Govern tornarà als funcionaris a l'abril la meitat de la paga suprimida el 2012

El sindicat CSIF destaca que ha rebut una comunicació de l'Administració en aquest sentit

Mobilitzacions de funcionaris de justícia durant la crisi.

Mobilitzacions de funcionaris de justícia durant la crisi. / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
Mercedes Jansa
Mercedes Jansa

Periodista

ver +
Antoni Fuentes
Antoni Fuentes

Periodista

ver +

El Govern tornarà a la nòmina del mes d'abril la meitat de la paga extra suprimida el 2012 i que encara estava pendent a tots els funcionaris de l'Administració General de l'Estat i als del Ministeri de Justícia, segons ha avançat sindicat CSIF.

Així l'hi ha traslladat al sindicat aquest mateix matí la Direcció General de la Funció Pública, dependent del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, una cosa de què s'ha felicitat CSIF i que ha atribuït a les "gestions intensificades" en els últims mesos perquè el Govern complís amb el seu compromís.

No obstant, des del sindicat no estan totalment satisfets amb la mesura, ja que encara hi ha comunitats autònomes i ajuntaments que tenen pendent aquesta devolució, i demanen que s'universalitzi a tots els nivells de la Funció Pública, igual que va passar quan es va eliminar.

CSI-F recorda que la recuperació d'aquesta quantitat suposa el compliment d'un compromís i respon a la intensificació de les seves gestions davant el Ministeri d'Hisenda en favor dels empleats públics.

L'Executiu va retornar el gener del 2015 el 25% de l'extra de Nadal suprimida el 2012 i, posteriorment, a l'octubre va ingressar als funcionaris un altre 26,23% de la paga --equivalent a 48 dies--, i ja es va comprometre llavors a retornar al llarg del 2016 gairebé el 50% restant.

Notícies relacionades

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va indicar llavors que el desemborsament es faria, en principi, en dues parts i també d'acord amb les disponibilitats pressupostàries, i va destacar que el Govern estava complint amb el seu compromís de devolució de la paga extra suprimida en el pitjor moment de la crisi econòmica, alhora que va agrair als funcionaris l'esforç realitzat.

El cost de la devolució de gairebé el 50% de l'extra pendent podria rondar els 450 milions d'euros, donat que per a la devolució del 25% l'Estat va destinar uns 230 milions d'euros.