INVESTIGACIÓ

Els 'papers de Panamà' apunten a bancs espanyols com a intermediaris

Santander, BBVA i Sabadell haurien ajudat els seus clients a crear societats al país centreamericà per pagar menys impostos

1
Es llegeix en minuts

Grans bancs de tot el món haurien facilitat que els seus clients creessin societats a Panamà amb l'objectiu de pagar menys impostos. Així ho assegura la investigació del Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació (ICIJ)Consorci Internacional de Periodistes d'InvestigacióICIJ i del diari alemany 'Süddeutsche Zeitung' sobre els 'papers de Panamà', que, entre 500 entitats de tot el món, assenyalen el Santander, el BBVA i el Banc Sabadell.

Segons publica aquest dimarts 'El Confidencial', el mig miler de bancs de tot el món van registrar més de 15.500 societats pantalla a través del despatx d'advocats Mossack Fonseca. Només el HSCB seria el responsable de 2.300 d'aquestes societats.

Notícies relacionades

En el cas de les entitats espanyoles, segons el mateix mitjà, el Santander havia ajudat a crear 118 societats a Panamà i el BBVA 19, mentre que el Sabadell estaria relacionat amb 10 d'aquestes firmes.

Fonts del Sabadell han assegurat a aquest diari que les societats a què fan referència aquests papers provenen de processos d'adquisició que va fer al seu dia l'entitat de negocis de banca privada, informa Max Jiménez Botías.