La Fiscalia de l'Audiència obre una investigació pels 'papers de Panamà'

El ministeri públic tractarà de determinar l'existència de presumptes activitats delictives de blanqueig

A company list showing the Mossack Fonseca law firm is pictured on a sign at the Arango Orillac Building in Panama City April 3, 2016. REUTERS/Carlos Jasso       TPX IMAGES OF THE DAY

A company list showing the Mossack Fonseca law firm is pictured on a sign at the Arango Orillac Building in Panama City April 3, 2016. REUTERS/Carlos Jasso TPX IMAGES OF THE DAY / CARLOS JASSO (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
MARGARITA BATALLAS / MADRID

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha obert unes diligències d'investigació sobre els 'papers de Panamà', segons han informat fonts fiscals. Aquestes diligències s'han incoat per un possible delicte d'espanyol a l'estranger. La fiscalia, de moment, no compta amb més informació que la publicada als mitjans de comunicació.

La fiscalia ha informat que ha incoat diligències d'investigació per determinar l'existència de presumptes activitats delictives de blanqueig de capitals que s'hagin pogut cometre a través de la firma Mossack Fonseca de Panamà.

Fonts fiscals han explicat que era necessari obrir aquestes diligències per centralitzar la informació abans de determinar la possible comissió de delictes de les persones que van ocultar els seus diners a Panamà i els jutjats que són competents.

JUTJATS LOCALS

Notícies relacionades

Aquestes fonts han aclarit que, per exemple, si els delictes s'han comès a Barcelona seran jutjats per investigar les persones que van usar aquesta via per ocultar a l'erari els seus ingressos.

Aquesta investigació se suma a l'anunciada per l'Agència Tributària, que ha informat que ja està analitzant "en profunditat" la presumpta comissió de delictes de frau fiscal. L'organisme analitzarà les declaracions presentades en el model 720 de declaració de comptes i béns a l'estranger.