ENERGIA

Gas Natural eleva el dividend un 10%, fins a un euro per acció

La companyia aprova una nova política de retribució a l'accionista per al període 2016-2018

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Gas Natural ha decidit elevar el 10,1% el dividend que pagarà amb càrrec a l’exercici 2015, fins a arribar a un euro per acció. D’aquesta manera, a partir del 30 de juny es realitzarà un pagament de 0,5922 euros per títol com a remuneració complementària, que suposarà un increment del 15,9% respecte a l’exercici anterior. A més a més, la companyia modificarà la política retributiva en el seu nou pla estratègic per al període 2016-2018, període durant el qual es consolidarà un dividend total d’un euro per títol. La decisió del consell d’administració de la companyia energètica suposa destinar 1.000,7 milions del 2015 a remunerar els accionistes. La mesura se sotmetrà a la junta que se celebrarà el 4 de maig.

    Els principals beneficiaris de la mesura seran CaixaBank, que compta amb el 34,6% del capital a través de Criteria CaixaHólding, i Repsol, que en té el 23,8%. Entre les dues companyies (l’entitat financera és la principal accionista de Repsol), afectades per les provisions de 2.900 milions i unes pèrdues de 1.300 de la petrolera per ajustar-se al descens del barril de petroli, es repartiran uns 650 milions d’euros gràcies a l’augment del dividend de la firma gasística.

    Amb l’augment de la reumeració, el pay-out o percentatge dels beneficis destinat a dividends, serà del 66,6%, i la rendibilitat per acció, del 5,3%, tenint en compte la cotització del 31 de desembre. La firma assegura que ha pres la decisió «tenint en compte les expectatives del mercat sobre el dividend corresponent al 2015». 

    «Tenint en compte la volatilitat dels mercats energètics i financers» s’ha modificat la política retributiva que s’inclou en el nou pla estratègic que es presentarà el pròxim 11 de maig, a la vegada que els resultats del 2015, segons un comunicat de la companyia energètica.

Notícies relacionades

ACCIONS GRATUÏTES / La proporció dels beneficis destinada al pagament de dividends s’elevarà fins al 70%. Els accionistes tindran la possibilitat d’acollir-se a l’scrip dividend o cobrament en accions gratuïtes. Al seu torn s’avança l’abonament del dividend a compte al mes de setembre de l’any en curs (suposa al voltant del 33% de la remuneració total).

    Es proposarà a la junta d’accionistes la reelecció de l’actual president de la companyia, Salvador Gabarró, com a conseller; així com el president de la patronal CEOE, Juan Rosell. També s’incorporarà com a vocal Helena Herrero, presidenta i consellera delegada de HP per a Espanya i Portugal.