TELECOMUNICACIONS

Telefónica es planteja limitar la tarifa plana d'internet a casa

La companyia ja cobra en països com Alemanya per la descàrrega mensual d'entre 100 i 500 GB

El president de {Telefónica}, César Alierta, el maig passat, en una junta d’accionistes.

El president de {Telefónica}, César Alierta, el maig passat, en una junta d’accionistes. / Juan Carlos {Hidalgo} ({EFE})

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

El president de Telefónica, César Alierta, va obrir ahir la porta a posar fi a les descàrregues il·limitades en l’accés a internet a través de banda ampla fixa a casa. Segons el directiu, aquest tipus de mesures «tenen sentit» a causa de l’«important creixement del trànsit» que suporten les xarxes en l’actualitat, encara que de moment no s’ha pres cap decisió definitiva sobre el tema. La companyia ja aplica aquest model a Xile, l’Argentina i Alemanya.

Notícies relacionades

    El conseller delegat de l’operadora, José María Álvarez-Pallete, també va afegir que de moment estan «informant els clients sobre les dades que gasten a casa», i que en el futur «ja veurem d’aquí a on anem».  «A Espanya de moment la xarxa és potent i aguanta» el volum de dades actual, va dir Álvarez-Pallete.

    A Alemanya, la companyia ofereix tarifes d’ADSL amb un límit de descàrregues d’entre 100 GB i 500 GB al mes, segons la tarifa contractada. Si se supera aquesta quantitat, la velocitat de descàrrega baixa fins als dos megues per segon, encara que els usuaris també poden contractar gigues de descàrrega extra. J