CALENDARI LABORAL

El 16 de maig del 2016, Segona Pasqua, serà festiu a tot Catalunya

La Generalitat ha elegit la Pasqua Granada com a festa autonòmica perquè la Diada cau en diumenge

 

  / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El 16 de maig del 2016, dia de la Segona Pasqua (o Pasqua Granada), serà festiu Barcelona i a la resta de Catalunya, segons el calendari laboral aprovat pel Consell de Relacions Laborals, integrat per la Generalitat, els sindicats i les patronals.

Això suposa una novetat respecte a altres anys, en què el dia de la Pasqua Granada (o de Pentecosta) només era festa en alguns municipis, entre ells Barcelona. El fet que el 2016 la Diada de Catalunya caigui en diumenge ha afavorit que la Generalitat elegís el 16 de maig com a festiu a tota la comunitat.

El calendari laboral del 2016 a Catalunya inclou dos caps de setmana llargs en el segon trimestre: el de la Segona Pasqua i el de Sant Joan (el 24 de juny és divendres). En canvi, l'1 de maig cau en diumenge.

Notícies relacionades

L'elecció del 16 de maig com a festiu a tot Catalunya és el que va motivar que aquest any el dia de Santa Eulàlia, 12 de febrer, fos festa a Barcelona. Cada municipi té dret a dos festius a l'any, que a la capital catalana solien ser la Pasqua Granada i el dia de la Mercè (24 de setembre). Però a l'elegir la Generalitat la Segona Pasqua, l'Ajuntament de Barcelona va optar per declarar Santa Eulàlia no laborable.

La resta de festes del 2016 a Catalunya són l'1 i el 6 de gener, el 25 i el 28 de març (per la Setmana Santa), el 15 d'agost, el 12 d'octubre, l'1 de novembre, el 6 i el 8 de desembre (que cauen en dimarts i dijous, cosa que obre la possibilitat d'un macropont) i el 26 de desembre.