SALÓ TECNOLÒGIC

Colau espera un acord en el transport abans de la fira de mòbils

El conseller d'Empresa diu que l'acord entre administracions sobre el congrés seguirà al marge del procés independentista

Treballadors del metro de Barcelona li demanen a l’alcaldessa Colau que compleixi les seves promeses electorals. / periodico

2
Es llegeix en minuts
MAX JIMÉNEZ BOTÍAS / BARCELONA

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, confia que s'arribi a un acord amb els sindicats del transport urbà de Barcelona perquè s'evitin les jornades de vaga convocades a la ciutat coincidint amb la pròxima edició del Mobile World Congress (MWC) que s'inicia el pròxim 22 de febrer a la ciutat. En la presentació dels actes que tindran lloc durant el certamen, del qual Colau és presidenta, com a primera responsable de Fira de Barcelona, l'alcaldessa ha destacat que el consistori "entén que els treballadors estan en el seu dret de plantejar les seves reivindicacions, encara que hi hagi voluntat de diàleg". Així mateix, ha recordat que demà es torna a reunir la taula de negociació en què l'Ajuntament ha fet una proposta. "Confiem que es pugui arribar a un acord en els pròxims dies", ha subratllat.

Tant els treballadors del Transport Metropolità de Barcelona (TMB) de metro i autobús, com els de Ferrocarrils de la Generalitat (FFG) han anunciat mobilitzacions per a la setmana en què se celebra el saló del mòbil per pressionar un acord sobre el conveni col·lectiu de l'empresa. TMB negocia amb els treballadors de metro i bus, mentre que la Generalitat ho està fent també amb els empleats de FFG, segons ha reconegut el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordí Baiget. "També esperem arribar a un acord", ha afegit. "Però si no és així, dictaminarem serveis mínims durant la vaga", ha destacat Baiget. Per la seva part, Colau ha apuntat que si no hi ha pacte "tenim treballades totes les alternativa possibles de mobilitat". 

Tant l'Ajuntament com la Generalitat han destacat la gran aportació del congrés a la visibilitat de Barcelona a tot el món durant la celebració de l'MWC i el compromís de totes les administracions. En aquest sentit, a més, el Secretari d'Estat de Telecomunicacions, Víctor Calvo-Sotelo, ha insistit que el Govern central mantindrà "el seu suport ferm al congrés", al marge del procés independentistes mentre segueixi vigent l'actual acord, que s'allargarà fins al 2023. Així mateix, Baiget ha precisat que el "Mobile és un èxit i el debat del procés independentista no afectarà el Congrés". "Després del 2023 seguirem aquí", ha precisat, després d'eludir que l'actual Govern de la Generalitat manté un calendari independentista que pretén aplicar en 18 mesos. 

EMPRESES CATALANES

El certamen tecnològic comptarà amb 88 empreses catalanes amb expositor a la seva edició del 2016, que tindrà lloc del dilluns al dijous de la setmana que ve al recinte Gran Via de Fira de Barcelona. A aquestes companyies s'hi han de sumar 18 'startup' que estaran presents al congrés paral·lel d'emprenedoria 4 Years From Now (4YFN), de manera que la Generalitat recolzarà la participació de més d'un centenar d'empreses catalanes entre els dos esdeveniments tecnològics.

Notícies relacionades

Baiget ha indicat que les empreses catalanes amb expositor a l'MWC seran "dues o tres menys" que el 2015, quan Catalunya va ser el novè territori amb més presència al congrés, per la qual cosa seguirà sent una participació rellevant. Ha destacat que el fet que l'MWC se celebri a Barcelona permet que pimes locals puguin participar en l'esdeveniment i accedeixin a oportunitats de negocis i inversió, en més proporció que si el congrés se celebrés en un altre lloc.

També hi ha 12 empreses catalanes entre les 60 que acollirà el pavelló del Govern d'Espanya, així com 16 més que hi assisteixen amb expositor propi, ha detallat Baiget.