El petroli cau al preu més baix en més d'una dècada

El barril de Brent, la referència a Europa, arriba a baixar per sota dels 35 dòlars, el nivell de juny del 2004

LA CAIGUDA DEL PETROLI El barril ha caigut de 103 dòlars a 50 al llarg d’aquest últim any.

LA CAIGUDA DEL PETROLI El barril ha caigut de 103 dòlars a 50 al llarg d’aquest últim any. /

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Segueix sense fre la caiguda del petroli. El barril de Brent, la qualitat de referència a Europa, ha baixat fins a un nivell no vist des de fa més d'una dècada. En concret, la cotització en la jornada ha arribat a baixar per sota dels 35 dòlars, fins al nivell de 34,80 dòlars, la mateixa cota que el juny del 2004, en el mercat de futurs de Londres.

La sobreoferta existent pot més per ara que les tensions entre l'Aràbia Saudita i l'Iran; el primer, l'exportador més gran del càrtel que forma l'OPEP, i el segon un altre dels grans productors de petroli a escala mundial.

Notícies relacionades

La inquietud pel persistent excés de subministrament en el mercat després que l'OPEP decidís a finals de l'any passat no limitar la seva quota de producció, situada en uns 30 milions de barrils diaris, és el factor que més incideix en l'evolució del cru. Molt més que la preocupació per l'augment de la tensió al Pròxim Orient, després de la ruptura dels llaços diplomàtics entre l'Iran i l'Aràbia Saudita.

Els analistes valoren que les discrepàncies entre les dues potències impediran un acord per restringir el subministrament de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP), mentre que es preveu que l'Iran impulsi la seva producció al llarg d'aquest exercici, a mesura que s'aixequin les sancions internacionals.

Temes:

OPEP Petroli