AUTOMOCIÓ

Nissan estudia augmentar la seva participació en Renault almenys fins al 25%

La companyia japonesa busca limitar la influència del Govern francès

1
Es llegeix en minuts

Nissan Motor estudia augmentar la seva participació en Renault, amb qui té una aliança, del 15% actual fins a com a mínim el 25%, han informat a EFE-Dow Jones fonts coneixedores de l'operació. Amb aquesta participació més gran el fabricant japonès de vehicles busca limitar la influència del Govern francès en Renault.

L'Estat francès és el principal accionista de Renault i a l'abril duplicarà els seus drets de vot en la companyia gràcies a una nova llei. Quan aquesta llei entri en vigor, l'actual participació de l'Estat francès, del 19,7%, pujarà a un 32,8% dels drets de vot a Renault, cosa que li donarà poder de veto.

El consell de Nissan es va reunir dilluns amb caràcter extraordinari per parlar de l'aliança Renault-Nissan i de les recents mesures del Govern francès, han explicat fonts pròximes.

DRETS DE VOT

D'acord amb la legislació japonesa, l'opció d'augmentar la participació fins a com a mínim el 25% anul·laria els drets de vot de Renault a Nissan, i en conseqüència, limitaria la influència tant de Renault com del Govern francès sobre la marca japonesa.

"La postura bàsica de Nissan és que vol seguir l'aliança amb Renault. Però, per a això, és necessari mantenir i garantir la independència de Nissan, i que no estigui dominat per tercers", ha afegit la font. No obstant, el Consell de Nissan encara no ha pres cap mesura concreta, ha precisat.

Una mesura així probablement seria rebutjada pel Govern francès, que diverses vegades ha mostrat la seva oposició al fet que es produeixin importants canvis en el sistema de participació creuada de Renault i Nissan. Renault controla el 43,4% de Nissan, i Nissan té un 15% de Renault.

Una altra opció que contempla la companyia japonesa és reduir la participació de Renault en Nissan fins a menys del 40% i donar a Nissan drets de vot a Renault, han destacat fonts pròximes.

Notícies relacionades

Segons les normes de l'actual sistema de participació creuada, Nissan no té cap dret de vot a Renault a menys que aquesta redueixi la seva participació en la japonesa per sota del 40%.

Nissan i Renault seguiran debatent amb el Govern francès sobre aquest assumpte, han assenyalat les fonts. El consell de Renault té previst reunir-se al voltant de l'11 de desembre.