Falciani, condemnat a cinc anys a Suïssa per espionatge econòmic

L'exinformàtic de l'HSBC que va denunciar casos de blanqueig i evasió és a França, no va anar al judici i no pot ser extradit

1
Es llegeix en minuts

El Tribunal Penal Federal suís ha condemnat aquest divendres a cinc anys de presó Hervé Falciani, l'exinformàtic del banc HSBC que va revelar milers de dades sobre fraus fiscals i blanqueig de capitalsfraus fiscalsblanqueig de capitals. L'acusat no va anar al judici i és a França, des d'on no pot ser extradit, per això previsiblement no complirà la condemna.

Notícies relacionades

Falciani, acusat de robar les dades de més de 130.000 clients amb què després va denunciar tècniques d'evasió fiscal, ja va comunicar des del principi que no estaria present. El jutjaven per espionatge econòmic, robatori de dades i violació del secret comercial i de la banca. La condemna li arriba per espionatge econòmic, però ha sigut absolt dels càrrecs de violació del secret bancari.

Falciani ha assenyalat que li semblava un procés injust i sense garanties, per la qual cosano va assistir, segons va explicar en una roda de premsa que va oferir a la localitat francesa de Divonne a finals d'octubre.