PROPOSTES DELS AGENTS SOCIALS

UGT i CCOO demanen la intervenció del Govern en la crisi d'Abengoa

Els sindicats volen una estratègia similar a la seguida a Volkswagen i la implicació dels bancs creditors

2
Es llegeix en minuts
Mercedes Jansa
Mercedes Jansa

Periodista

ver +

Cándido Méndez i Ignacio Fernández Toxo han reclamat al Govern que intervingui per solucionar la crisi d'Abengoa Abengoapressionant perquè en primer lloc hi hagi un acord amb els bancs creditors perquè s'impliquin en el finançament de la multinacional espanyola, i en segon lloc mitjançant la intervenció directa de l'ICO i de la banca nacionalitzada, com Bankia.

Les federacions d'indústria de totes dues centrals s'han dirigit a l'empresa per recollir informació i coordinar accions de forma similar al que s'està fent en el cas del frau dels cotxes de Volkswagen.

El secretari general d'UGT ha assenyalat, no obstant, que és el Govern el que s'ha de "posar en contacte amb els sindicats” per buscar solucions per a una empresa que compta amb 7.000 treballadors a Espanya i 28.000 al món, i que està al capdavant de la innovació tecnològica i en les energies renovables. Però, sobretot, demana la intervenció de l'Executiu donades les “fortes aportacions públiques” que ha rebut i perquè no es posin en risc les comandes de la firma ja que quan es posi en marxa el preconcurs de creditors la prioritat seran els inversors financers.

L'Executiu, en opinió de Méndez, també hauria de dialogar amb Gestamp, Gestamp l'empresa que amb la seva negativa a participar a Abengoa va precipitar la crisi, així com els bancs creditors perquè formin part de la solució i no del problema.

EL PAPER DELS BANCS

Ignacio Fernández Toxo ha criticat la "insolidaritat dels bancs" amb l'empresa andalusa Abengoa i ha demanat que "les administracions públiques, començant per la Junta d'Andalusia i també el Govern nacional, facin la resta" en suport a aquesta companyia.

El secretari general de CCOO ha reconegut la preocupació de les centrals pel futur dels gairebé 7.000 empleats d'Abengoa a Espanya. “Abengoa necessita poder renegociar els deutes que té sobretot a curt termini per estabilitzar el negoci", ha explicat Toxo, que ha criticat que les entitats bancàries "estan més preocupades per altres coses" que per aquesta renegociació.

Així mateix Toxo destacat que els llocs de treball generats per la companyia són "d'altíssima qualitat" i que cadascun d'ells "genera fins a cinc llocs de treball indirectes que són claus per a moltes zones del país".

INTERÈS A L'EMPRESA

Notícies relacionades

El president de la CEOE, Juan Rosell, ha expressat  la seva "confiança i desig" que la companyia sevillana pugui trobar "solucions alternatives" a les seves dificultats econòmiques "en tres o quatre mesos", una opinió que ha basat en informació “sensible" respecte al futur de l'empresa de la qual no ha volgut donar detalls.

“Quan hi ha una empresa que té molt endeutament però és bona, per no dir molt bona, normalment en el món econòmic i en l'empresarial d'aquest sector la gent se l'està mirant", ha declarat Rosell.

Temes:

Abengoa