CONSUM

Amazon s'avança i comença aquest dilluns el Black Friday amb vuit dies de descomptes

El gegant del comerç 'on line' ofereix cada dia 100 productes en descomptes, i divendres, més de 2.000 ofertes

2
Es llegeix en minuts

El gegant del comerç 'on line' Amazon ha avançat a aquest dilluns el Black Friday, el dia de descomptes previ a la campanya de Nadal que se celebrarà aquest divendres, com marca la tradició importada dels Estats Units (que fixa la jornada de rebaixes per a l'últim divendres de novembre). La companyia nord-americana anuncia a la seva web que des del 23 fins al 26 de novembre publicarà 100 ofertes noves cada dia. I divendres, 27, tindrà més de 2.000 ofertes disponibles només aquest dia.

La setmana de descomptes continuarà dilluns que ve, dia 30, amb el Ciberdilluns, en què les rebaixes se centren a internet. De manera que durant vuit dies consecutius Amazon preveu publicar més de 3.500 ofertes, set vegades més que l'última edició. Els descomptes arribaran fins al 50%. Aquest dilluns, per exemple, la versió wi-fi del llibre electrònic Kindle Paperwhite costa 109,99 euros, i la wi-fi més 3G, 169,99 euros, en els dos casos 20 euros menys del preu habitual.

Amazon va importar aquest fenomen fa tres anys i s'ha convertit en un catalitzador de la campanya de compres nadalenca, de la mà d'una progressiva recuperació econòmica i del creixement del comerç electrònic a Espanya.

"Durant el Black Friday de l'any passat vam vendre prop de quatre vegades més que qualsevol altre divendres", ha explicat François Nuyts, director general d'Amazon.es en declaracions a Europa Press. Per Nuyts, aquest dia ja s'ha convertit en una data de referència per a famílies espanyoles, cosa que, al seu parer, demostra que els clients valoren la comoditat de comprar 'on line', des de casa o amb el mòbil.

Aquest any, Amazon incorporarà per primera vegada al Black Friday categories com alimentació o bellesa, que se sumen als habituals productes (tecnològics, accessoris, llar, joguines).

REFORÇ DE LA PLANTILLA

Espanya és, després del Regne Unit, el país d'Europa on aquesta data és més important pel que fa a impacte en vendes per a la companyia.

Notícies relacionades

Per fer front a l'increment de demanda d'aquesta setmana, Amazon ha contractat 600 persones al centre logístic de Sant Fernando de Henares, a Madrid, de manera que la plantilla arribarà aquests dies al rècord de 1.400 persones. El gegant del comerç electrònic va anunciar recentment els seus plans per ampliar aquest centre a Madrid i contractar unes 1.000 persones els tres anys vinents, i també ha ofert 30 milions d'euros per un solar al Prat on vol obrir un altre centre logístic.

La companyia destaca que també se'n beneficiaran les pimes espanyoles, que podran vendre els seus productes amb descompte a través d'Amazon Marketplace. Més del 30% de les ofertes del Black Friday d'Amazon.es seran de pimes espanyoles que utilitzen Amazon com a canal de vendes 'on line'.