PROJECTES D'INVERSIÓ

Amazon duplicarà el seu centre logístic a Madrid i crearà 1.000 nous llocs de treball en tres anys

La companyia, que també busca solar a Catalunya, compta ara amb 400 treballadors a San Fernando de Henares

Fred Pattje, director general d’Operacions d’Amazon a Espanya, en el terreny on es construirà l’ampliació del centre logístic de San Fernando de Henares (Madrid). 

Fred Pattje, director general d’Operacions d’Amazon a Espanya, en el terreny on es construirà l’ampliació del centre logístic de San Fernando de Henares (Madrid).  / EFE / JOSÉ ANTONIO ROJO

1
Es llegeix en minuts

Amazon duplicarà el seu centre logístic a San Fernando de Henares (Madrid) amb un nou edifici de 45.000 metres quadrats i crearà 1.000 nous llocs de treball durant els pròxims tres anys, que se sumaran als 400 llocs de treball fixos que la companyia ha creat des del 2012 en aquestes instal·lacions. La companyia tecnològica també busca localització a Catalunya per instal·lar un centre logístic, i ha ofert 30 milions per un solar de 150.000 metres quadrats al Prat de Llobregat.

Les obres de construcció a Madrid començaran aquest mes de novembre i està previst que es comencin a enviar comandes als clients des d'aquest nou centre durant el segon semestre del 2016, ha anunciat aquest dimecres la firma. Una vegada completat, la totalitat del complex comptarà amb 75.000 metres quadrats per emmagatzemar, recollir, empaquetar i enviar milions de productes per als clients d'Amazon a Espanya i Europa.

"Durant els últims tres anys hem creat més de 400 llocs de treball fixos al nostre Centre Logístic a Espanya. Avui estem molt il·lusionats de poder anunciar que afegirem al nostre fantàstic equip més de 1.000 nous empleats", ha afirmat el director general d'Operacions d'Amazon a Espanya, Fred Pattje.

"Les famílies espanyoles han convertit Amazon.es en el seu portal preferit per a les compres 'on line' i estem molt satisfets de poder seguir invertint i creant llocs de treball a Espanya perquè els clients d'Amazon rebin les seves comandes encara més ràpid i disfrutin d'una experiència de compra inigualable", ha subratllat.

CONDICIONS LABORALS

Notícies relacionades

El sou dels empleats d'Amazon és un dels més alts del sector, segons la companyia. Els nous empleats comencen amb un salari brut mensual de 1.422 euros, que s'incrementa més d'un 7% després de sis mesos, quan els empleats són candidats per a una prima fixa, amb un salari mensual que arriba als 1.599 euros.

A més, els empleats també poden disfrutar d'un paquet integral de beneficis, incloent-hi un pla de pensions de l'empresa, una assegurança mèdica privat, descomptes sobre productes de la companyia i un programa de formació que finança el 95% de la matrícula i la resta de taxes perquè els empleats puguin portar a terme cursos formatius en àrees d'alta demanda.