La primera llista de morosos amb Hisenda es publicarà l'1 de desembre

La publicació inclourà més de 5.000 persones físiques i jurídiques amb deutes pendents a 31 de juliol

1
Es llegeix en minuts
AGUSTÍ SALA / BARCELONA

La primera llista de deutors amb Hisenda es publicarà a partir de l'1 de desembre a la seu electrònica de l'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT), segons recull avui el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

En la llista s'inclouran un total de 5.000 contribuentscontribuents, dels quals 1.000 són persones físiques i la resta, jurídiques, és a dir, societats, empreses i entitats. Tots ells han de tenir deutes amb l'administració tributària de més d'un milió d'euros a 31 de juliol passat.

En tots els casos s'identificarà completament el deutor, ja sigui persona física o jurídica, amb el seu nom, cognoms, NIF, raó o denominació social completa.

A més, s'inclourà l'import conjunt dels deutes i les sancions pendents de pagament a 31 de juliol del 2015 i que no estiguin ajornades o suspeses per qualsevol motiu legalment previst.

Notícies relacionades

Posteriorment, el primer semestre de cada any natural, es publicarà una llista amb aquells que estiguin en la mateixa circumstància a 31 de desembre de l'any anterior.

Aquesta mesura va ser inclosa en la reforma de la llei general tributària aprovada pel Govern el setembre passat amb l'objectiu de reforçar la lluita contra el frau.