ACORD POLÈMIC

En llibertat sense càrrecs els diputats d'Aragó detinguts a Brussel·les en una protesta contra el TTIP

Diverses marxes de diferents països s'han concentrat a la ciutat belga amb motiu de la cimera de la UE

Manifestació contra el TTIP, el 15 d’octubre, a Brussel·les.

Manifestació contra el TTIP, el 15 d’octubre, a Brussel·les. / AP / MARTIN MEISSNER

1
Es llegeix en minuts

Els diputats de les Corts d'Aragó que havien sigut detinguts a Brussel·les amb motiu de les protestes contra les negociacions del tractat de lliure comerç entre la Unió Europea i els Estats Units (TTIP, en les seves sigles en anglès) van ser alliberats aquest dijous sense càrrecs, segons han confirmat fonts de Podem i d'Izquierda Unida.

Concretament, entre la trentena de detinguts hi havia tres diputats d'Aragó de Podem,  així com diputats de la mateixa comunitat autònoma d'Izquierda Unida i membres d'Attac i de diferents 'marees'. L'eurodiputada d'Izquierda Unida, Marina Albiol, ha assenyalat al seu compte de Twitter que també hi havia un menor de 12 anys.

Segons diverses fonts, els manifestants havien sigut detinguts per "destorbar el trànsit" en un carrer per on estava prohibit el pas.

Tal com expliquen fonts de Podem, els manifestants van decidir asseure's a terra en senyal de protesta, i per això la Policia va procedir a detenir-los per incomplir les seves ordres. Segons Albiol, han sigut retinguts "gairebé dues hores" abans de ser transportats a un comissaria de la capital de Bèlgica.

MARXES DES DE DIVERSOS PAÏSOS

Ciutadans de diversos països europeus s'han traslladat a Brussel·les en les anomenades 'Euromarxes', sota el lema 'Per una Europa de les persones, democràtica, social, justa i solidària'.

Notícies relacionades

Segons diu a la seva pàgina web, els objectius consensuats pels manifestant són aturar les negociacions del TTIP, oposar-se a les polítiques d'austeritat, recolzar les decisions democràtiques dels pobles d'Europa, acabar amb els paradisos fiscals a la UE i lluitar contra la xenofòbia i la discriminació.

La protesta coincideix amb la cimera de caps d'Estat i de Govern que té lloc aquest dijous a la capital belga i en què els líders europeus pretenen avançar en el control de fronteres i deportacions per mitigar la crisi dels refugiats.

Temes:

TTIP