DEL 4 AL 18 D'OCTUBRE AL PORT VELL

El Saló Nàutic busca seduir el visitant amb un mar d'experiències

La cita presenta l'habitual mostra flotant i la zona d'activitats, a més de celebrar per primera vegada la Nit Nàutica

3
Es llegeix en minuts
XAVI DATZIRA / BARCELONA

Les matriculacions d'embarcacions d'esbarjo han crescut un 10,5% en els nou primers mesos d'aquest any, fet que sembla indicar que aquesta temporada tornarà a deixar resultats positius per al sector nàutic per segon any consecutiu. Però perquè aquest percentatge sigui encara una mica més elevat, aquesta edició del Saló Nàutic de Barcelona presenta una novetat especialment dirigida a aquells que sempre han somiat tenir un vaixell però no s'hi acaben d'atrevir: un grup d'expositors, amb la col·laboració de la fira, obsequiaran els compradors de petites embarcacions amb un curs per obtenir la llicència de navegació.

Com que es tracta se sumar nous aficionats, el saló, que se celebra del 14 al 18 d'octubre al Port Vell, també publicarà una actualització de la 'Guia de la nàutica remolcable', editada l'any passat amb la finalitat de convertir-se en una eina pràctica per a les persones que es vulguin iniciar en el món de la navegació i la nàutica d'esbarjo. El nou text incorpora, entre altres, aspectes relatius a noves titulacions i informació sobre ports esportius i rampes de varada de Catalunya i de les illes Balears. I al mateix temps, s'ha renovat un acord de col·laboració amb Deutsche Bank, segons el qual l'entitat oferirà als visitants productes financers específics per a la compra de vaixells i amarratges.

EXHIBICIÓ DE NOVETATS

Diversos incentius que reforcen l'oferta habitual del Saló Nàutic, que comptarà en la seva 54a edició amb la participació de més de 260 expositors, nacionals i internacionals, que exhibiran més de 670 models d'embarcacions (80 d'ells novetats d'aquesta temporada), 50 novetats en accessoris electrònics i motors d'última generació, així com una gran varietat de serveis, productes i tendències. “El saló és la principal plataforma del sector a Espanya, ja que és un immillorable aparador comercial i una cita indispensable per als amants de la nàutica esportiva i d'esbarjo”, assenyala Luis Conde, president de la cita barcelonina.

Per la seva part, el director del saló, Jordi Freixas, explica que “aquest any els expositors hi participen amb més espai, s'hi han incorporat noves firmes i ha augmentat l'oferta. Una vegada més, es constata que el certamen és el fidel reflex del sector que també registra dades positives”. En aquest sentit, els visitants del saló, que se celebra als molls d'Espanya i de la Fusta, podran disfrutar tant de la mostra flotant --amb embarcacions a partir dels vuit metres d'eslora-- com de l'exposició a terra, amb tota mena de novetats, productes i serveis nàutics que inclouen des d'electrònica i motors fins a pintures, veleries, remolcs, articles de pesca, xàrter o ports esportius.

ZONA DE DIVERSIÓ 

Com ja és habitual, el Saló Nàutic de Barcelona compta amb una assortida agenda d'activitats, tant per al públic familiar com per als professionals. Tornarà a disposar de diverses àrees temàtiques, on es desenvoluparan la majoria de les activitats. Per un costat, l'àrea Fun Beach, que, a més d'aglutinar productes i serveis relacionats amb els esports nàutics, tindrà una zona de proves perquè el públic pugui disfrutar de sessions d'iniciació a la vela lleugera, canoa, caiac, moto d'aigua o pàdel surf, així com una piscina d'onades per surfejar.

Notícies relacionades

Per l'altre, l'Espai del Mar, una zona dissenyada per a presentacions de regates, trofeus o premis, i on també es portaran a terme debats i conferències sobre el medi marí i la navegació,i Marina Tradicional, amb embarcacions clàssiques, entre les quals destaca la San Rafael, que aquest any compleix 100 anys. I divendres a la nit celebra per primera vegada la Nit Nàutica, amb activitats fins a les 21.00 hores. 

En l'àmbit professional, el saló acollirà un ampli programa de conferències i jornades, entre les quals destaca el primerMarket Place de Turisme Nàutic d'Espanya, organitzat per l'Associació Espanyola d'Estacions Nàutiques (AEEN). També relacionat amb el turisme nàutic es presentarà el Projecte Rorqual, que porta a terme l'associació Edmaktub i que està relacionat amb l'estudi d'aquesta classe de balenes a la zona del Garraf, que podria  suposar oportunitats per al desenvolupament de l'ecoturisme a les costes mediterrànies. Així mateix, se celebrarà una conferència sobre turisme pesquer a Barcelona i un debat sobre el mercat nàutic internacional, amb la presència de portaveus de la indústria mundial.