EFECTES DE LA MORATÒRIA HOTELERA

KKH farà pisos de luxe a la torre Deutsche Bank en lloc d'hotel

El fons comunica per carta a l'ajuntament el canvi de plans

2
Es llegeix en minuts
M. J. B.
BARCELONA

El fons d'inversió KKH ha renunciat a construir un hotel de luxe a l'antiga seu del Deutsche Bank, a la confluència del passeig de Gràcia i l'avinguda Diagonal de Barcelona, i rehabilitarà l'edifici per acollir-hi pisos d'alt estànding, botigues i oficines.

KKH Capital Group, fundat el 2007 per Josep-Maria Farré (exconseller delegat de Renta Corporación), juntament amb Eduard Alié i Jordi Bono, ha comunicat per carta a l'Ajuntament de Barcelona aquesta decisió, que suposa fer marxa enrere en la seva intenció de convertir la torre del Deutsche Bank en un hotel de luxe, cosa que requeria elevar l'altura de l'edifici, segons va avançar ahir el diari El País.

Aquest projecte és un dels afectats per la moratòria hotelera anunciada el mes de juliol passat per la nova alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que va decidir suspendre durant un any la concessió de llicències de tot tipus d'allotjaments turístics, cosa que afectava una trentena de projectes hotelers.

Segons fonts pròximes al fons, el projecte, que està en mans de l'arquitecte Carlos Ferrater, no necessitarà sol·licitar la llicència de canvi d'ús perquè ja té permís per a ús mixt

-oficines i residencial-, però sí que haurà de sol·licitar la llicència d'obres. No obstant, la iniciativa està en la seva fase inicial, ja que no serà possible emprendre la rehabilitació de l'immoble fins que quedi lliure, a finals del 2016. Part de l'edifici encara està ocupat pel Bufet Cuatrecasas. Malgrat aquesta situació, els promotors no han volgut esperar al final de la moratòria -l'estiu del 2016-, «perquè no és tan fàcil saltar-se el pla de finançament que estava previst», han comentat fonts coneixedores de l'operació.

RESPOSTA MUNICIPAL / La tinenta d'alcalde d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, va celebrar ahir la decisió del fons d'inversió. Sanz va destacar també que «la inversió es quedarà a la ciutat i el promotor plantejarà una altra proposta», que, ha subratllat, el govern encara no té «sobre la taula» i que es-

Notícies relacionades

pera poder estudiar «en les pròximes setmanes».

El grup municipal socialista va lamentar que s'hagi passat de redimensionar el projecte hoteler a la torre del Deutsche Bank per consens, a retirar-lo. «Va començar malament i s'acaba pitjor fruit de la moratòria», va assenyalar el president del PSC a l'ajuntament, Jaume Collboni. Carina Mejías, de Ciutadans, també va lamentar el canvi per la pèrdua de llocs de treball i d'inversions.

Temes:

Deutsche Bank