ESTAFA PIRAMIDAL

Condemnats els administradors de Fórum Filatélico a pagar 2.200 milions d'euros

L'empresa venia segells "fent creure que el benefici procedia de la seva revalorització, però no era així"

1
Es llegeix en minuts

Els administradors de Fórum Filatélico han sigut condemnats a pagar 2.200 milions d'euros als clients a qui van estafar amb la venda de segells que estaven sobrevalorats. El jutjat ha condemnat per aquesta estafa piramidal sis persones, a qui ha inhabilitat, i n'ha absolt set més i també cinc societats.

En la resolució s'explica que aquesta empresa venia segells "fent creure que el benefici procedia de la seva revalorització", "cosa que no era així". També va enganyar els compradors al fer-los pensar que els segells no es venien "al marge del circuit creat" per Fórum.

DESLLEIAL I ENGANYOSA

Notícies relacionades

Així mateix, el jutge sosté que els segells "valien molt menys, i per tant no podien constituir una garantia d'èxit de model de negoci". Aquesta pràctica, explica el togat, és una venda piramidal que "actualment es considera pràctica deslleial per enganyosa".

Els administradors van arribar a gestionar 260.000 contractes. I van valorar l'import dels segells que posaven a la venda en més de 1.000 milions d'euros. No obstant, no van voler "ser conscients del risc associat a la seva activitat i a la possibilitat que a curt o llarg termini disminuís el volum de contractació" i, per tant, no poguessin fer front a les devolucions de les inversions dels seus clients.