AJUST

Lenovo anuncia 3.200 acomiadaments després de caure el seu benefici el 51%

Els ingressos de la firma només van créixer un 3% el segon semestre del 2015

1
Es llegeix en minuts

L'empresa tecnològica xinesa Lenovo, primer fabricant mundial d'ordinadors personals, ha anunciat que acomiadarà 3.200 dels seus empleats després d'una caiguda d'un 51% en el seu benefici net del trimestre que es va acabar al juny.

La companyia ha informat en un comunicat que el seu guany en l'últim trimestre va retrocedir fins a 105 milions de dòlars, davant els 214 milions del mateix període de l'any passat, pel retrocés de les vendes d'ordinadors i tauletes i la creixent competència en el mercat dels telèfons intel·ligents.

"En l'últim trimestre, vam afrontar segurament l'ambient de mercat més dur dels últims anys, però encara vam aconseguir resultats sòlids", va afirmar el president i conseller delegat de l'empresa, Yanqing Yang.

Lenovo va reaccionar a aquests resultats adversos i per sota de les seves expectatives amb una retallada d'un 5% en la seva plantilla (d'uns 60.000 empleats a tot el món), que se centrarà exclusivament en el seu personal no manufacturer, encara que no ha precisat a quins països l'aplicarà.

Notícies relacionades

La firma xinesa estima que, amb aquests acomiadaments, estalviarà uns 650 milions de dòlars en la segona meitat de l'any i gairebé 1.350 milions de dòlars al llarg del pròxim exercici.

Yang ha avançat que la companyia accelerarà la integració de Lenovo amb Motorola, comprada per l'empresa xinesa a principis de l'any passat per 2.910 milions de dòlars, i que intentarà incrementar l'eficiència de la seva divisió d'ordinadors personals. "A través d'aquests esforços, ens convertirem en una empresa global més ràpida, més forta i millor", ha assegurat Yang.

Temes:

Lenovo