Resultats, petroli i Yellen

1
Es llegeix en minuts
ELPERIÓDICO
BARCELONA

L'Ibex va oscil·lar entre guanys i pèrdues, si bé al final va dominar el color verd de la rendibilitat. Però la pujada hauria pogut ser superior si no hagués sigut per AENA (-2,4%), Gas Natural (-1,9%) i Abertis (-1,8%), ja que els seus comptes semestrals no van acabar d'alegrar els inversors. En el cas de Dia (-4,4%) es van prolongar els descensos de la jornada prèvia després de la seva presentació de resultats. Tampoc va ser un bon dia per al sector bancari, amb pèrdues de més de l'1% per a Popular, Sabadell, Caixabank i Bankia, que va ser el més malparat al caure el 2,4%.

Entre els beneficiats, FCC va mantenir la tendència de la jornada prèvia i va encapçalar les pujades, amb un repunt del 4,8%. El va seguir Técnicas Reunidas (1,7%), que encara celebra l'adjudicació d'una gran refineria.

Notícies relacionades

El petroli va rebotar ahir després de conèixer-se una dada de reserves de cru als Estats Units. El barril de Brent va arribar a pujar més del 2% i va cotitzar en els 53 dòlars. Ho van agrair les borses d'uns quants països emergents, que tant han penat en les últimes setmanes amb la caiguda dels preus de les matèries primeres. Enganxades a aquesta dinàmica positiva, les petroleres van reaccionar amb ascensos en el parquet: a Espanya, les accions de Repsol van repuntar l'1,9% i, a França, les de Total, el 2,5%. La firma a més va batre expectatives amb els seus resultats.

A l'espera de la compareixença de Janet Yellen, Wall Street va cotitzar en verd amb pujades que en qualsevol cas no superen l'1%. Hi va haver onada de vendes de títols de Twitter (-13%) després de mostrar ahir preocupació per la dificultat d'augmentar el nombre d'usuaris. Facebook va presentar els comptes ahir a la nit.