PRONÒSTIC

Lagarde preveu més volatilitat en les divises emergents

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

La directora gerent de l'FMI, Christine Lagarde, va oferir ahir una visió optimista de l'economia mundial, impulsada per la solidesa dels Estats Units i el «prometedor» panorama a la zona euro, tot i que va pronosticar més «volatilitat» en les divises de mercats emergents. «La zona euro, malgrat els ensurts de Grècia, ha superat el pitjor (...) Tenim unes previsions més optimistes de les que hem tingut en molt temps», va apuntar Lagarde en una roda de premsa per videoconferència per comentar la situació global.

Notícies relacionades

Per a Lagarde, l'escenari econòmic a la zona euro ara és «més prometedor», i va destacar els avanços en països que havien patit durament els efectes de la crisi com Irlanda, Portugal o Espanya. En les seves últimes projeccions econòmiques del juliol, l'FMI va pronosticar un creixement a la zona euro de l'1,5% aquest any i de l'1,7% el que ve.

Lagarde va valorar també la devaluació registrada els últims 12 mesos en les divises llatinoamericanes, i va augurar «més volatilitat en el futur pròxim quan la Reserva Federal nord-americana aumenti els tipus d'interès». El real brasiler ja ha perdut prop d'un 20% del seu valor respecte del dòlar; el peso mexicà, al voltant del 9%; el peso colombià, al voltant del 16%, i el peso xilè, a prop del 8%.