TECNOLOGIA

Gowex torna a presentar concurs voluntari de creditors

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Gowex va presentar ahir, dimecres, 22 de juliol, al Jutjat Mercantil de Madrid una sol·licitud de concurs voluntari de creditors a causa de la seva «situació d'insolvència» i davant la impossibilitat de complir amb les seves obligacions, segons va explicar la companyia en un comunicat remès al Mercat Alternatiu Borsari (MAB). Aquesta sol·licitud es produeix més d'un any després que l'expresident de la companyia, Jenaro García, dimitís després d'haver reconegut que havia maquillat els comptes de la companyia i de la suspensió de les accions de la firma que cotitzaven al MAB després d'aquest frau.

L'escàndol de Gowex va esclatar arran d'un informe de la firma d'anàlisi Gotham City Research que advertia que el valor dels títols de la companyia era de 0,00 euros i que el 90% de les seves vendes no existien. Gowex ja havia presentat sol·licitud de procediment concursal el juliol del 2014. No obstant, un mes després es va dictar un acte d'inadmissió del concurs i es va arxivar el procediment per un defecte de forma, al no firmar l'actual administrador concursal, Javier Solsona, l'apoderament argumentant que la sol·licitud no la va fer ell, sinó l'anterior responsable de Gowex.

Notícies relacionades

La firma especialitzada en wi-fi, que ha continuat amb la seva activitat durant aquests mesos i ha aplicat un pla de «viabilitat» amb l'objectiu d'adaptar-se a un model «realment rendible» i tornar a cotitzar, ha indicat que per a l'execució del citat pla ha mantingut contacte amb els inversors i creditors, sense que fins al moment s'hagi arribat a cap acord amb ells.

Gowex va culpar ahir l'expresident de la companyia de la falta d'acord amb creditors. En aquest sentit, va manifestar que Jenaro García s'ha negat a cedir les seves accions a inversors que tinguessin la voluntat de seguir amb el negoci, per la qual cosa no s'ha pogut tancar cap negociació amb els bancs. L'expresident va sortir al pas de les acusacions i va manifestar a través d'un comunicat remès pel seu advocat que és «totalment i absolutament fals» que la causa de la insolvència de Gowex hagi sigut la seva negativa a pactar amb la banca.