DECLARAT CULPABLE

Díaz Ferrán accepta 5 anys i mig de presó per buidar Marsans

L'expresident de la CEOE ha pactat la condemna amb les acusacions després que el fiscal demanés 15 anys

L'empresari Ángel de Cabo ha acceptat els mateixos anys de presó

L’expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán, a l’Audiència Nacional, en una imatge d’arxiu.

L’expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán, a l’Audiència Nacional, en una imatge d’arxiu. / AFP / JUAN CARLOS HIDALGO

1
Es llegeix en minuts

L'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán ha acceptat una condemna de cinc anys i mig de presó pel buidat patrimonial de Marsans després d'haver arribat a un acord de conformitat amb les acusacions, entre elles la fiscalia, que va arribar a demanar fins a 15 anys de presó.

Per la seva part, l'empresari Ángel de Cabo, per a qui la fiscalia reclamava vuit anys de presó, veurà reduïda la seva condemna a cinc anys per delictes d'aixecament de bénsconcurs fraudulentblanqueig de capitals integració en grup criminal, els mateixos que Díaz Ferrán.

El fiscal Daniel Campos ha considerat que a tots dos se'ls ha d'aplicar els atenuants de confessió tardana i devolució de l'efecte del delicte.

CULPABLES DE TOTS ELS DELICTES

Notícies relacionades

Després que el fiscal hagi modificat les seves conclusions provisionals, qui havia sigut màxim responsable dels empresaris espanyols i el "liquidador" valencià s'han declarat culpables de tots els delictes en el judici que acaba de començar a l'Audiència Nacional

El pacte establert també s'estén per als altres nou acusats, entre ells la mà dreta d'Ángel de Cabo, Iván Losada, i el fill de Díaz Ferrán Gerardo Díaz Santamaría, que han admès penes de dos anys i mig i de 22 mesos de presó.

Temes:

CEOE