MULTINACIONAL

Indra acomiadarà més de 1.500 treballadors a Espanya

L'ERO afectarà el 15% de la plantilla de la tecnològica a Barcelona

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

La multinacional tecnològica Indra està preparant un expedient de regulació d'ocupació (ERO), que podria afectar uns 1.500 treballadors, prop del 7% de la plantilla a Espanya, segons han informat a Europa Press fonts coneixedores de l'ajust.

D'acord amb les últimes dades facilitades per la multinacional, Indra, que al tancament del primer trimestre tenia una plantilla total composta per 39.155 persones, dóna feina a 21.746 treballadors a Espanya.

Segons el diari 'Expansión', que ha avançat la notícia en la seva edició d'avui, Madrid absorbirà prop del 75% de les baixes totals de l'ERO, mentre que prop del 15% correspondria a la seu de Barcelona.

Fonts d'Indra consultades per Europa Press han declinat fer cap comentari en aquest sentit i s'han limitat a recordar que el 8 de juliol la companyia presentarà el seu pla estratègic a inversors.

Aquest pla estratègic revisarà les seves polítiques d'inversió i desinversió, així com el seu posicionament, i establirà quins són els mercats geogràfics i els negocis que puguin aportar més o menys massa crítica a mitjà termini. De la mateixa manera, la firma analitzarà altres aspectes a tenir en compte, com el de l'estructura de costos.

REVISIÓ I AJUST

El 29 de maig el president d'Indra, Fernando Abril-Martorell, va reconèixer que la companyia de què és el màxim responsable des del mes de gener passat necessita "reduir costos i simplificar estructures", incloses les geogràfiques.

Pel directiu, la companyia haurà de revisar les seves estructures geogràfiques, així com els seus procediments i "maneres de fer", sense deixar de créixer en oferta de més valor afegit i sent selectius en els projectes i en el llançament de la nova oferta.

Abril-Martorell va indicar llavors que la multinacional espanyola es troba en un moment de "revisió i ajust molt necessari" després d'un creixement que ha qualificat d'accelerat.

Notícies relacionades

Una altra dels regions que seran afectades per les retallades serà el Brasil. Així, el conseller delegat d'Indra, Javier de Andrés, va indicar als inversors després de la presentació de resultats que Indra espera millorar la rendibilitat de la companyia al Brasil en el segon semestre de l'any, gràcies a les mesures de gestió que està posant en marxa i que inclouen un ajust d'ocupació en el conjunt de l'any que afectarà prop de 600 treballadors, prop d'un 10% de la plantilla al país.

PÈRDUES

Indra va registrar unes pèrdues netes de 20 milions d'euros en el primer trimestre del 2015, davant el benefici de 31 milions d'euros del mateix període de l'exercici anterior, per l'estacionalitat de processos electorals i els resultats negatius al Brasil. El consell d'administració de la companyia ha decidit no proposar el repartiment de dividend amb càrrec a reserves.