ACTIVITAT IMMOBILIÀRIA

Merlin realitza la inversió més gran d'una socimi a Espanya

Compra a Sacyr la seva filial Testa Inmuebles per 1.794 milions d'euros

Ismael Clemente.

Ismael Clemente.

1
Es llegeix en minuts
MAX JIMÉNEZ BOTÍAS / BARCELONA

Merlin Properties, la socimi presidida per Ismael Clemente, va anunciar ahir l'operació inversora més gran realitzada per un fons de promoció de l'activitat de lloguer a Espanya. Portarà a terme la compra a Sacyr de la seva filial patrimonial, Testa Inmuebles a Renta per un total de 1.794 milions d'euros -3.500 milions si s'hi inclou l'assumpció dels 1.800 milions d'euros en deute bancari que té la companyia- en un procés que portarà un any perquè es produeixi el canvi de propietat. D'aquesta forma s'evita que els bancs creditors puguin demanar el venciment anticipat del seu deute, segons van explicar ahir fonts coneixedores de l'operació.

Notícies relacionades

«Un a un no hauria sigut possible aconseguir els actius de Testa, però en el seu conjunt, l'operació aporta a Merlin actius d'una qualitat que no es pot comparar amb cap de les inversions realitzades per socimis a Espanya», van comentar les mateixes fonts. De fet, Testa era considerada com la joia de la corona de Sacyr -descomptant la inversió a Repsol-, amb actius amb un valor brut de 3.180 milions d'euros que es reparteixen entre oficines, hotels, centres comercials, activitat industrial i sòl i promoció. Estan distribuïts en un 71% a Madrid i en un 11% a Barcelona, on té edificis com la seu d'Endesa, al carrer de Vilanova, o l'edifici de Diagonal 605.

La compra, assessorada per CBRE, es farà en diversos trams. La socimi adquirirà el 25% de Testa, al subscriure una ampliació de capital que portarà a terme la patrimonialista. Abans, la filial de Sacyr ha realitzat una reducció de capital i un repartiment extraordinari de dividend per valor de 238 milions. Després, Merlin adquirirà la resta de les accions de Testa, fins als 1.555 milions d'euros.