INICIATIVA

La IATA estableix les mides de les maletes que poden anar a la cabina de l'avió

L'associació crea un logo per identificar l'equipatge de mà que compleix els requisits per no haver de facturar

El logo de la IATA que identificarà les maletes que són equipatge de mà.

El logo de la IATA que identificarà les maletes que són equipatge de mà.

1
Es llegeix en minuts
JOSEP M. BERENGUERAS / BARCELONA

¿Quines mides ha de tenir una maleta per ser considerada equipatge de mà per poder-la pujar a un avió sense facturar-la? Fins ara, aquesta pregunta era resposta per cada una de les aerolínies per separat, i les diferències podien variar fins en 10 centímetres. No obstant, a partir d'ara aquesta pregunta pot tenir una resposta única: l'associació d'aerolínies IATA ha establert que les mides han de ser com a màxim 55 x 35 x 20, i està impulsant una iniciativa per posar un segell a les maletes que compleixin els requisits.

La mateixa IATA ho ha anunciat a la conferència anual que està portant a terme a Miami (EUA). Així, l'associació impulsa un estàndard internacional de mides de maletes que, amb el segell 'IATA Cabin OK', determinarà si la maleta es pot pujar sense cost a l'avió.

Notícies relacionades

Segons la IATA, aquestes mides "garanteixen que tots els passatgers" poden portar a bord una maleta d'aquesta mena en un avió de 120 seients (és a dir, que amb aquestes mides caben 120 maletes a l'aeronau).

Lufthansa, Emirates, Qatar Airways, Avianca i Cathay Pacific, entre altres aerolínies, han mostrat el seu interès en aquesta iniciativa.