30 maig 2020

Anar al contingut

INICIATIVA

La IATA estableix les mides de les maletes que poden anar a la cabina de l'avió

L'associació crea un logo per identificar l'equipatge de mà que compleix els requisits per no haver de facturar

JOSEP M. BERENGUERAS / BARCELONA

¿Quines mides ha de tenir una maleta per ser considerada equipatge de mà per poder-la pujar a un avió sense facturar-la? Fins ara, aquesta pregunta era resposta per cada una de les aerolínies per separat, i les diferències podien variar fins en 10 centímetres. No obstant, a partir d'ara aquesta pregunta pot tenir una resposta única: l'associació d'aerolínies IATA ha establert que les mides han de ser com a màxim 55 x 35 x 20, i està impulsant una iniciativa per posar un segell a les maletes que compleixin els requisits.

La mateixa IATA ho ha anunciat a la conferència anual que està portant a terme a Miami (EUA). Així, l'associació impulsa un estàndard internacional de mides de maletes que, amb el segell 'IATA Cabin OK', determinarà si la maleta es pot pujar sense cost a l'avió.

Segons la IATA, aquestes mides "garanteixen que tots els passatgers" poden portar a bord una maleta d'aquesta mena en un avió de 120 seients (és a dir, que amb aquestes mides caben 120 maletes a l'aeronau).

Lufthansa, Emirates, Qatar Airways, Avianca i Cathay Pacific, entre altres aerolínies, han mostrat el seu interès en aquesta iniciativa.