HEALTHAPP

Una aplicació contra l'anorèxia

Jordi Cusidó troba suport financer per estendre una 'app' per combatre trastorns alimentaris

Jordi Cusidó, l’impulsor de HealthApp.

Jordi Cusidó, l’impulsor de HealthApp. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Antoni
FUENTES

«Va ser un cúmul de coincidències». Així descriu Jordi Cusidó la gènesi de HealthApp, una de les start up que va crear fa un any i mig quan es va convertir en una víctima dels ajustos de la despesa pública i va entrar en un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que va presentar el centre d'investigació en el qual treballava. «Vaig canviar la seguretat que em donava una feina estable per la il·lusió d'un projecte. I no me'n penedeixo, perquè he creat 15 llocs de treball», explica Cusidó.

Notícies relacionades

Va utilitzar la indemnització que va percebre per l'acomiadament i uns estalvis per finançar l'arrencada de la seva pròpia incubadora de start up. El projecte de HealthApp és un dels més avançats, perquè està a punt de fer un salt important a altres països, després d'una primera fase de proves amb diversos hospitals espanyols que han confiat en la nova eina per monitoritzar pacients de bulímia i anorèxia, per conèixer els seus hàbits alimentaris i el seu estat psicològic, i per prevenir un empitjorament de la seva situació i estimular-ne la millora.

El projecte compta, a més dels fons propis que van possibilitar posar-lo en marxa, amb finançament de diversos socis, de fons públics de la Unió Europea i de la Fundació La Caixa. «És important -diu aquest emprenedor- buscar el finançament sense urgències econòmiques per no caure en mans d'inversors que només busquen l'especulació». Per això valora el suport de la Fundació La Caixa, ja que, a més de finançar fins a 25.000 euros, ofereix formació a l'escola de negocis IESE perquè les bones idees, fins i tot les de tipus social, siguin rendibles.