NOVA INVERSIÓ INDUSTRIAL

Nissan fabricarà a Barcelona una 'pick-up' per a Mercedes

Carlos Ghosn destaca que la planta optimitzarà la seva capacitat productiva

La factoria catalana augmentarà a 120.000 unitats la producció de camionetes

Producció del model Navara a la fàbrica de Nissan a la Zona Franca de Barcelona.

Producció del model Navara a la fàbrica de Nissan a la Zona Franca de Barcelona. / ARXIU

2
Es llegeix en minuts
ANTONI FUENTES / BARCELONA

La indústria de l'automòbil espanyola segueix oferint bones notícies. Un nou model s'acaba de sumar a la llarga llista d'adjudicacions a les fàbriques que estan ubicades al país. La beneficiària ha sigut, novament, la factoria de Nissan de Barcelona. En ple procés d'adaptació de la planta de la Zona Franca amb l'objectiu d'aconseguir un rècord de producció, l'aliança Renault-Nissan i la multinacional alemanya Daimler van anunciar que la fàbrica assumirà l'acoblament d'una nova pick-up per a Mercedes.

El grup Daimler i l'aliança Renault-Nissan van confirmar que han fet un nou pas endavant en l'acord firmat fa cinc anys per buscar sinergies industrials, del qual sortirà beneficiada la planta catalana a l'assumir la producció de 120.000 unitats anuals de diverses versions i variants d'una camioneta descoberta en el segment d'una tona. Els vehicles acoblats a la Zona Franca es vendran a tot el món excepte al continent americà. Unes 70.000 unitats més del nou model es produiran a la planta de Nissan a la ciutat argentina de Córdoba.

OBRES / La notícia arriba just quan la fàbrica de Barcelona està en obres per transformar una de les dues línies de producció, que assumirà el muntatge de la pick-up de Nissan One Tone. Inicialment, la producció prevista per a aquest vehicle, en què la marca japonesa ha invertit 80 milions, era d'unes 60.000 unitats anuals. Amb l'anunci d'ahir, la Zona Franca assumirà també la pick- up de Mercedes i una altra versió per a Renault. En total, la factoria de Barcelona produirà 120.000 unitats de diferents models de pick up a finals d'aquesta dècada.

La nova camioneta de Mercedes serà dissenyada i desenvolupada a la seu central de la marca a Stuttgart, encara que compartirà «arquitectura» amb la nova Nissan NP300, la successora del model Navara que es produeix a Barcelona. En el procés de transformació de la planta està previst que els models Navara i el tot terreny Pathfinder es deixin de produir aquest mateix estiu per cedir capacitat a la resta de vehicles adjudicats els últims anys després de diversos acords de reducció de costos laborals i de millores de productivitat.

Notícies relacionades

MÉS COMPETITIVITAT / El president de l'aliança Renault-Nissan, Carlos Ghosn, va assegurar en un comunicat que el projecte «permetrà optimitzar la capacitat de producció a la fàbrica de Barcelona i millorar la competitivitat en un segment de mercat important».

El nou model anunciat s'uneix a les adjudicacions del turisme compacte Pulsar, de la furgoneta elèctrica e-NV200 i de la pick-up de Nissan One Tone, que sumen al voltant de 300 milions d'euros d'inversió i una creació estimada d'uns 1.000 llocs de treball nous al finalitzar la transformació. La nova inversió suposarà també augmentar les compres de components a proveïdors locals.