LLUITA CONTRA EL CRIM ORGANITZAT

Andorra anuncia el cessament de tot el consell d'administració de BPA

El cap de Govern del principat s'ha reunit amb Juncker a Brussel·les

1
Es llegeix en minuts
SILVIA MARTÍNEZ / BRUSSEL·LES

El cap de Govern d'Andorra, Antoni Martí, ha anunciat aquest dijous el cessament de "tot" el consell d'administració de la Banca Privada d'Andorra (BPA) i d'alguns dirigents, després que el regulador del principat intervingués l'entitat, investigada pels EUA per canalitzar presumptament fons del crim organitzat.

"Avui mateix ja s'ha sumat un pas més a la intervenció" i "s'ha cessat tot el consell d'administració de BPA i alguns dirigents", ha explicat en declaracions a mitjans de comunicació després de reunir-se amb el president de la Comissió Europea (CE), Jean-Claude Juncker, a Brussel·les.

Notícies relacionades

La reunió amb Juncker a Brussel·les estava prevista per més endavant, per tractar sobre l'acord d'associació entre la Unió Europea i Andorra, però l'escàndol sobre BPA ha despertat una gran expectació mediàtica sobre aquesta cita. 

"S'ha cessat tot el consell d'administració de {BPA} i alguns dirigents", ha afirmat el cap del Govern d'Andorra, que també ha insistit que el sistema financer del país és "solvent" i que la investigació dels EUA es refereix a un problema puntual d'un banc. Martí ha assegurat que les relacions entre Andorra i els EUA són cordials.

Temes:

BPA