SECTOR BANCARI

La morositat de la banca tanca 2014 en el 12,5%

Es tracta del nivell més baix des de l'agost del 2013

1
Es llegeix en minuts

La morositat dels crèdits concedits per bancs, caixes cooperativas a particulars i empreses s'ha tornat a reduir al mes de desembre i s'ha rebaixat al 12,5%, amb la qual cosa tanca 2014 en el seu nivell més baix des de l'agost del 2013.

Aquesta taxa inclou el canvi metodològic en la classificació dels Establiments Financers de Crèdit (EFC), que han deixat de ser considerats dins de la categoria d'entitats de crèdit.

Segons les dades provisionals publicades aquest dimecres pel Banc d'Espanya, la xifra total de crèdits dubtosos ha baixat fins als 172.602 milions d'euros i amplia el seu mínim des del maig del 2013.

Notícies relacionades

La taxa de morositat encadena quatre mesos consecutius de caigudes i s'encamina a perdre la barrera del 12%, encara que el descens és menys pronunciat perquè el saldo de crèdit s'ha reduït un 0,46%. Concretament, el crèdit global del sector s'ha rebaixat en 6.356 milions d'euros al desembre respecte al mes precedent.

Sense incloure els canvis metodològics, la ràtio de morositat se situaria a prop del 12,75%, i s'ha reduït respecte al mes anterior, perquè el saldo de crèdit cauria des dels 1,380 bilions d'euros a 1,354 bilions sense aquests canvis.

Temes:

Morositat