DESPRÉS DE LA REESTRUCTURACIÓ FINANCERA

Pescanova guanya 1.654 milions el 2014, davant els números vermells de 715 milions del 2013

La companyia destaca que el concurs de creditors no ha afectat el subministrament als clients

Desbloqueig 8Instal·lacions de Pescanova a Redondela (Pontevedra).

Desbloqueig 8Instal·lacions de Pescanova a Redondela (Pontevedra). / AFP / MIGUEL RIOPA

2
Es llegeix en minuts

Pescanova va aconseguir un benefici net atribuït de 1.654 milions d'euros entre els mesos gener i novembre del 2014, davant els números vermells de 715 milions d'euros registrats en l'exercici complet del 2013, segons ha informat aquest dilluns la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La xifra de vendes dels 11 primers mesos del 2014 es va situar en 901 milions d'euros i supera els 1.000 milions tenint en compte el conjunt de l'any, similar a l'obtinguda el 2013.

La companyia, que ha modificat el tancament de l'exercici social a 30 de novembre del 2014, ha destacat que, donades les dificultats viscudes els dos últims anys, l'evolució del nivell de negoci és "molt positiva", ja que s'ha aconseguit que la situació concursal no afectés el nivell de subministrament i servei ni a clients directes ni consumidors finals.

El resultat operatiu abans d'amortitzacions i sanejaments, per la seva banda, va arribar als 63 milions d'euros, i es va elevar a l'entorn dels 70 milions d'euros per al conjunt del 2014, que suposa doblar pràcticament el de l'exercici anterior i mostra la "fortalesa i potencial" dels principals negocis del grup.

"Aquest resultat mostra la fortalesa dels negocis del grup i la tendència positiva que sembla haver-se aconseguit malgrat la crítica situació que el grup va haver d'afrontar amb l'entrada en concurs de creditors", ha ressaltat.

PROCÉS CONCURSAL

Una vegada aprovat el conveni i després de la quitació de creditors, s'ha començat el procés d'implementació i compliment d'aquest, que inclou la reestructuració financera de les filials diferents de Pescafina, on ja s'ha aconseguit l'aprovació del seu propi conveni. La companyia ha assenyalat que aquests processos concursals estan avançant amb normalitat i s'espera que es puguin finalitzar amb èxit els pròxims mesos.

Pescanova i Pescafina, per la seva banda, han procedit a realitzar el primer pagament d'interessos del deute concursal, d'acord amb les condicions estipulades en els seus convenis de creditors.

Malgrat les dificultats financeres, encara que en una quantia inferior, la companyia ha continuat realitzant activitats d'investigació i desenvolupament en l'àmbit de les seves activitats ordinàries.

El nivell de patrimoni consolidat a 30 de novembre del 2014 és negatiu en 616,6 milions d'euros. Segons la firma, aquesta situació es mantindrà fins que no finalitzin els diferents concursos de les filials espanyoles i es consolidi el nivell de quitació total contemplat en el conveni de Pescanova.

La firma pesquera confia que els concursos de les filials finalitzin el primer semestre d'aquest any.

REDUCCIÓ DE PLANTILLA

Notícies relacionades

Per últim, la companyia convocarà previsiblement junta d'accionistes el segon semestre d'aquest any per aprovar les modificacions estructurals previstes en el conveni de creditors, aprovat el 23 de maig.

Entre els mesos de gener i novembre del 2014, la plantilla de Pescanova estava integrada per un total de 12.345 treballadors, pels 10.066 de l'exercici complet 2013, i la remuneració total dels directius es va situar en 2,32 milions d'euros fins al novembre, pels 2,47 milions d'euros percebuts el 2013.

Temes:

Pescanova