COMISSIÓ D'INVESTIGACIÓ

CCOO afirma que Spanair va ser una "gran mentida"

El sindicat denuncia que l'empresa mai va presentar un pla de viabilitat als treballadors

1
Es llegeix en minuts

Els responsables del sector aeri de CCOO que han comparegut a la comissió parlamentària sobre Spanair han dit que la companyia no va presentar mai un pla de viabilitat als treballadors i han qualificat l'actuació de la direcció de "total irresponsabilitat" i l'operació d'una "gran mentida".

El representant de CCOO Miguel Rubio, que al seu dia va negociar l'ERO amb la companyia, ha denunciat que la direcció de l'empresa "mai va presentar un pla de viabilitat" sobre el futur de l'aerolínia als treballadors, i ha dit que si ho haguessin fet el 2009, quan es va comprar l'empresa, Spanair "podria haver funcionat".

Ha assegurat que Spanair es va comprar per un euro perquè era una "empresa fallida" i ningú volia comprar una empresa en aquella situació, i ha explicat que l'aerolínia no tenia res seu, "només unes rodes i uns recanvis".

Rubio ha dit que Spanair "ha sigut una gran mentida" perquè l'operació es va fer amb la intenció de muntar un 'hub' amb una companyia "fallida", i ha assegurat que a Europa només hi ha tres 'hubs', els aeroports de Heathrow, Frankfurt i Charles de Gaulle, i "no n'hi haurà més" perquè, entre altres coses, a les aliances no els interessa.

Ha qualificat de "bastant greu" i de "total irresponsabilitat" la política de la direcció de Spanair i ha posat com a exemple que el gener del 2012, poc abans de tancar, la direcció negociava amb els representants dels treballadors dietes per a vols de llarg radi.

Rubio també ha explicat que el president d'Iberia es va reunir amb el de la Generalitat, encara que ha dit que no té contrastada la data, i el primer va dir que estaven preparats perquè els passatgers no es quedessin penjats en cas que Spanair tanqués.

Notícies relacionades

Per la seva part, el responsable del sector aeri de CCOO a Catalunya, Jorge Gómez, ha explicat que en el context en què es decideix invertir en Spanair la companyia té una situació "tremendament delicada" i que és una "inversió discutible" la de la Generalitat perquè no es tractava de defensar un bé públic.

Gómez s'ha preguntat d'on podia treure Spanair diners per posar vols intercontinentals amb la situació que tenia l'empresa. 

Temes:

Spanair CCOO