ESTRATÈGIA DE CREIXEMENT

Una Esade amb aire xinès

L'escola de negocis segella una aliança estratègica amb Guanghua School of Management, de la Universitat de Pequín La institució aspira a dos acords similars de caràcter global

Pacte 8 Franch segella l’acord amb Cai Hongbin.

Pacte 8 Franch segella l’acord amb Cai Hongbin. / EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
AGUSTÍ SALA / BARCELONA

Una Esade amb tocs més xinesos o una Guanghua School of Management amb un aire més europeu. Aquest és l'objectiu de l'aliança estratègica que han segellat l'escola de negocis catalana amb la institució acadèmica de la Universitat de Pequín, considerada «la Harvard xinesa», segons la directora general d'Esade, Eugènia Bieto.

Després d'uns anys de col·laboració, les dues entitats han optat per aprofundir en la seva relació amb un Dual MBA. El seu primer any es cursarà a Barcelona i el segon a Pequínsegons Josep Franch, el nou degà de l'Esade Business

School. Franch va ser l'encarregat de segellar l'acord amb el degà de l'escola xinesa, Cai Hongbin.

És «una  aliança de prestigi», destaca Franch, que recorda els socis que té aquesta institució, com les nord-americanes Stanford o el MIT. De passada es consolida un dels pilars del nou pla estratègic d'Esade: la internacionalització, segons Bieto.

L'entitat té com a objectiu assolir almenys dos acords més de l'estil del segellat amb Guanghua i del que té amb la nord-americana Georgetown. Un dels pactes en el futur podria donar-se a Europa, on Esade ja manté vincles amb la finlandesa Aalto University. A més a més d'Europa, dos dels eixos estratègics de l'escola fundada pels jesuïtes són Llatinoamèrica, on ja ha creat una xarxa de direccions regionals que treballen en xarxa en diferents països, des del Perú fins a Xile; i Àsia, en especial la Xina. Esade no descarta tampoc l'Àfrica en els seus plans de futur, va explicar Bieto.

L'organització també ha tancat un acord de la seva facultat de Dret amb Icade a Madrid per impartir un màster en dret internacional i fiscal.

Notícies relacionades

Bieto, que va ser reelegida recentment per a un nou mandat de quatre anys com a directora general, va aprofitar una trobada amb la premsa per presentar el nou equip directiu. Francisco Longo, que era el secretari general, ha accedit al nou càrrec de director general adjunt. Per la seva part, Josep Franch és el nou degà d'Esade Business School i el nord-americà Jonathan Wareham ocupa el nou lloc de degà de Faculty (professorat) i Research (Investigació). Eduardo Berché segueix com a degà de la facultat de Dret.

A més a més de la internacionalització, el pla estratègic d'Esade apunta també a mantenir el seu perfil d'educació connectada amb el món de l'empresa i el seu campus Esade Creápolis a Sant Cugat del Vallès. Al seu torn l'entitat vol reforçar la política d'aposta per professorat amb perfil internacional i una destacable política de beques.