EL SISTEMA FINANCER EUROPEU

Suspesos de cotització els bancs italians Paschi di Siena i Carige al caure més del 15%

Són les dues entitats financeres del país amb pitjors notes en les proves de solvència del BCE

1
Es llegeix en minuts

La cotització dels bancs Monte di Paschi di Siena Carige a la Borsa de Milà ha estat suspesa quan acumulaven més del 15% de perdudes, després de no haver superat les proves de solvència realitzades pel Banc Central Europeu (BCE). La Borsa de Milà obria avui a l'alça i el seu índex selectiu, FTSE MIB, pujava l'1% en l'obertura.

Les dues entitats, les dues úniques de les nou institucions bancàries del país que van suspendre les proves de solvència i no han pres mesures per resoldre-ho, no van aconseguir en un principi ni tan sols iniciar la cotització després de l'obertura del mercat. Al cap d'uns minuts van començar a cotitzar, però van ser suspeses immediatament per excés de rebaixa quan el Monte di Paschi di Siena acumulava una baixada del 15,15%, mentre que Carige perdia el 17,83%.

Notícies relacionades

Després de la comunicació dels resultats de les proves de solvència, el Banc d'Itàlia va valorar en 2.900 milions d'euros les "carències potencials" dels bancs Carige i Monte di Paschi di Siena.

La resta de bancs que també van suspendre les proves, Banca Popolare, Banca Popolare dell'Emilia Romanya, Banca Popolare di Milano, Banca Popolare di Sondrio, Banca Popolare di Vicenza, Credito Valtellinese i Veneto Banca, han pres mesures el 2014.