investigació de la caixa alacantina

El jutge imputa l'expresident de la CAM per apropiar-se 300.000 euros en dietes

Modesto Crespo està imputat a més en la causa principal per delictes societaris, estafa i manipulació dels preus

1
Es llegeix en minuts

El jutge Javier Gómez Bermúdez ha imputat l'expresident de la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM) Modesto Crespo per haver-se presumptament apropiat de forma indeguda 300.000 euros que va cobrar en dietes amb caràcter retroactiu per ser conseller de la participada de la caixa Tinser Cartera.

En una resolució, el magistrat de l'Audiència Nacional ha obert una peça separada de la causa principal en què investiga la cúpula de la caixa alacantina, dins de la qual haurà de decidir, tal com li ha reclamat la Fiscalia Anticorrupció, si imputa les 19 persones que van participar en una reunió del Consell del 27 de novembre del 2009.

Els consellers van nomenar aquell dia Crespo president de la participada i van donar el seu vistiplau perquè cobrés amb efecte retroactiu 300.000 euros en concepte de dietes pels dos últims trimestres de l'any.

Gómez Bermúdez ha pres aquesta decisió davant "el nombre d'imputats" a què es pot arribar i la complexitat de la investigació per a un "millor ordre processal".

En una altra de les peces separades de la causa, consta en un informe del Banc d'Espanya, l'expresident de la CAM es va embutxacar més de 640.000 euros entre 2009 i 2011, quantitat que equival a 30 vegades les dietes que li corresponien pel seu càrrec i que "mai" va ser aprovada per l'assemblea de l'entitat.

Notícies relacionades

Segons el document, Crespo, aprofitant la seva presència en altres llocs d'empreses participades en exclusiva per la caixa, va fer créixer els seus ingressos en els últims anys abans de la intervenció de l'entitat.

Crespo està imputat a més en la causa principal per delictes societarisestafa manipulació del preu de les coses juntament amb els exdirectors generals María Dolores Amorós i Roberto López, i els exdirectors de Recursos i Planificació Vicente Soriano i Teófilo Sogorb.