concentració en el sector de les telecomunicacions

Jazztel accepta l'oferta de compra d'Orange per més de 3.330 milions

La CNMV ha aixecat aquest matí la suspensió de cotització de la firma de banda ampla

Seu de la companyia Jazztel a Madrid.

Seu de la companyia Jazztel a Madrid. / EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
MADRID

Jazztel ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) l'acord del seu principal accionista, D. Leopoldo Fernández Pujals, i la societat francesa Orange SA respecte a una oferta pública d'adquisició d'accions de Jazztel.

L'operació s'ha tancat en 3.330 milions d'euros. Fernández Pujals, propietari del 14,7% de la companyia, obtindrà 490 milions.

La CNMV ha aixecat aquest dimarts la suspensió cautelar de la negociació de Jazztel, i els seus títols tornaran al parquet a les 09.00 hores.

Així, un nou mapa d'empreses en el sector de les telecomunicacions s'ha començat a definir a Espanya. La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) va suspendre dilluns a la tarda la cotització de Jazztel pels rumors d'una possible compra per part d'Orange. Fonts de la firma francesa van rebutjar fer comentaris sobre això.

AL NIVELL DELS SEUS RIVALS

Després de l'adquisició d'Ono per part de Vodafone, Orange ha quedat en una posició de menys força respecte als seus rivals en banda ampla i fix. La compra de Jazztel permetria a Orange competir amb els seus rivals i portar a terme un important 'desplegament' de fibra. Jazztel, la companyia que presideix Leopoldo Fernández Pujals, preveu acabar l'exercici amb tres milions de domicilis amb cobertura dins del seu acord amb Telefónica per compartir infraestructures. A més a més, el pla de negoci de la firma fins al 2017 posa com a objectiu arribar a set milions de famílies. L'acord procuraria al grup francès 1,4 milions de clients de banda ampla.

Notícies relacionades

Segons altres fonts, Orange havia estudiat les últimes setmanes la compra, però considerava que el preu de les accions era massa alt. No obstant, només ahir, quan es va produir la suspensió, el valor de les accions de Jazztel s'havia disparat el 12,57% fins als 12,04 euros, encara que havien arribat a pujar més del 15% durant la sessió.

INTERÈS A COMPRAR YOIGO

La setmana passada, Jazztel va reconèixer que estava en negociacions per a la compra de l'operador mòbil Yoigo encara que en fase inicial --cosa que també va elevar el preu de les seves accions--, tot i que no va fer comentaris sobre l'interès d'Orange. Des de començament d'any Jazztel s'ha revaloritzat el 30% (53,6% els últims 12 mesos). Per la seva part, els títols d'Orange van registrar ahir pèrdues de l'1,93%.

Temes:

Orange