Les accions del Santander tanquen amb una caiguda del 0,65%

La cotització dels títols del grup ha arribat a baixar al voltant del 2% després de la mort de Botín

La majoria dels analistes consideraven els últims dies que les accions de l'entitat tendien a revaloritzar-se

Emilio Botín, a la junta d’accionistes de l’entitat, el 16 de maig a Madrid.

Emilio Botín, a la junta d’accionistes de l’entitat, el 16 de maig a Madrid. / EFE / FERNANDO VILLAR

1
Es llegeix en minuts

Les accions de Banco Santander han tancat la jornada amb una caiguda del 0,65%, el dia que ha mort l'històric president del grup, Emilio Botín

El valor de les accions s'ha situat en 7,7 euros, que representen una disminució del 0,65%, una caiguda superior a la del conjunt de l'Ibex-35, que ha estat del 0,13%. El banc, que ja té nova presidenta, Ana Patrícia Botín, ha aconseguit suavitzar el seu descens, que ha arribat a estar a prop d'una caiguda del 2% durant la jornada d'aquest dimecres. D'aquesta manera, el Santander ha acabat el dia a la part mitjana dels valors del selectiu, amb 13 empreses que han registrat caigudes més pronunciades.

A l'agost, el banc més fort

Notícies relacionades

Analistes de Bolsamanía consideraven a finals d'agost el Santander com el banc més fort del mercat espanyol. "Els seus màxims històrics estan en els 8 euros descomptant dividends i ampliacions i si supera aquest preu, es trobarà en pujada lliure absoluta", afirmaven els experts de Bolsamanía. Javier Flores, responsable d'Anàlisi d'Associació Europea d'Inversors Professionals (ASINVER), situava el preu objectiu de l'entitat en 8,50 euros: "Està en una zona òptima de compra amb una tendència favorable". La mort de Botín pot tenir influència en aquestes previsions. 

En declaracions a RNE, recollides per Europa Press, Rodríguez, la presidenta de la CNMV, ha assegurat aquest dimecres que la mort de Botín "és clar que suposarà alguna cosa" per al futur de l'entitat, ja que el banquer era una figura "amb molt pes i personalitat". Rodríguez ha destacat que Botín ha mort "al peu del canó", perquè "fins a l'últim moment ha atès les seves responsabilitats". La presidenta de la CNMV ha recordat la "llarga trajectòria" de Botín.

Temes:

Emilio Botín