SORTIDA DE LA CRISI

Toxo demana al Govern que apugi el salari mínim com a senyal de recuperació

El líder de CCOO reclama més fons en els pròxims pressupostos de l'Estat

1
Es llegeix en minuts
MERCEDES JANSA / MADRID

Ignacio Fernández Toxo, secretari general de CCOO, ha demanat al Govern que si de veritat existeix recuperació de l'economia "enviï un senyal" en forma de pujada del salari mínim (SMI) per recuperar els 5,8 punts de poder adquisitiu perduts en els últims quatres anys, 3,6 punts sota el mandat del PP. Aquesta pujada s'hauria de realitzar en el que queda de legislatura, poc més d'un any i l'SMI passaria dels 645 euros d'ara a uns 750.

Aquesta mesura afectaria unes 230.000 persones que perceben aquesta renda, davant els 48.000 que hi havia fa un any, segons dades d'aquest sindicat, cosa que mostra el deteriorament social dels ajustos de les reformes anticrisis.

El líder de CCOO ha xifrat també en 2.500 milions d'euros la quantitat necessària per posar en marxa la renda mínima garantida que aquest sindicat sol·licita per als caps de família, siguin homes o dones, de les 740.000 llars en què, segons l'enquesta de població activa (EPA), no entren cap tipus de rendes.

DESPESA ALS PRESSUPOSTOS 

Notícies relacionades

En els pròxims pressupostos generals de l'Estat haurien de figurar les quantitats per afrontar aquests subsidis que evitin aprofundir la bretxa de l'exclusió, encara que els sindicats encara no han rebut cap informació del Ministeri d'Hisenda sobre els comptes públics per a l'any que ve.

Toxo ha indicat avui, en roda de premsa després de l'estiu i la primera reunió de la comissió executiva d'aquest sindicat, que si és veritat s'està deixant enrere la recessió, "s'ha de consolidar el canvi i preservar-lo d'incerteses polítiques".