REESTRUCTURACIÓ INDUSTRIAL

Alstom pacta reduir l'ERO de 193 acomiadaments a 130 prejubilacions i baixes voluntàries

L'acord preveu un expedient de regulació temporal de dos anys i pujades salarials del 0,6% fins al 2017

Concentració d’empleats d’Alstom davant la Conselleria d’Empresa i Ocupació divendres passat.

Concentració d’empleats d’Alstom davant la Conselleria d’Empresa i Ocupació divendres passat. / CARLOS MONTAÑÉS

1
Es llegeix en minuts
ANTONI FUENTES / Barcelona

La direcció i el comitè de la fàbrica d'Alstom Santa Perpètua de Mogoda han pactat la reducció de la xifra d'afectats per expedient de regulació d'ocupació (ERO) de 193 acomiadaments a 130 prejubilacions i baixes voluntàries. Després d'una reunió maratoniana que es va iniciar l'últim dia del període de consultes, s'ha arribat a un acord que també inclou la recuperació del conveni col·lectiu que va ser substituït pel sectorial després d'haver caducat.

El pacte preveu 89 prejubilacions a partir de 58 anys i 41 baixes incentivades voluntàries amb una indemnització de 45 dies de sou per any treballat. En cas que no hi hagi prou voluntaris, les dues parts es tornaran a reunir per analitzar les mesures alternatives i, en cas de desacord, se sotmetran a un arbitratge de la inspecció de Treball.

Notícies relacionades

Així mateix, l'acord inclou l'aplicació d'un ERO temporal durant dos anys en funció de com evolucioni l'activitat de la planta ferroviària.

El conveni col·lectiu recuperat estableix augments salarials del 0,6% fins al 2017 i canvis en la jornada i la flexibilitat. El sindicat CCOO, majoritari en el comitè, va indicar que l'acord "situa la fàbrica en bones condicions de cara al futur". La direcció d'Alstom havia paralitzat les adjudicacions de noves comandes a Santa Perpètua, com el macrocontracte del metro de Riad, a l'argumentar que els seus costos laborals no eren competitius.