El director financer de Gowex va contractar una caixera de supermercat com a cap d'administració

Martínez Marugán la va situar al capdavant d'una vintena de societats "pantalla" amb les quals es van falsejar els seus comptes

3
Es llegeix en minuts

La cap d'Administració de Gowex ha assegurat avui que el seu director financer, Francisco Martínez Marugán, la va captar mentre treballava com a caixera en un supermercat per contractar-la per a aquest càrrec i situar-la al capdavant d'una vintena de societats "pantalla" amb les quals es van falsejar els seus comptes.

María Antonia Antúnez Ginés ha declarat avui com a imputada davant el jutge Santiago Pedraz, a qui ha explicat que el també conseller de Gowex va contactar amb ella arran que publiqués un anunci en un portal de recerca de feina en què sol·licitava un lloc d'administrativa, ja que tenia aquest títol en Formació Professional, han informat fonts jurídiques. Va ser així com el director financer de Gowex va contactar amb ella i va passar d'ocupar un lloc de caixera a Carrefour a ser cap d'Administració de la companyia, on tenia un despatx a les oficines Regus i un ordinador.

Segons el seu relat, la seva feina consistia a introduir mitjançant un programa informàtic les factures falses que li entregava Martínez Marugán, sense que en aquell moment ella sabés que ho eren. Al mateix temps, el conseller de Gowex la va portar a un notari, on la va emplaçar a firmar unes escriptures en què Antúnez sortia com a representant d'una societat, que al seu torn era l'administradora de 21 societats "fantasmes" més.

Martínez Marugán li va proporcionar, a més, una adreça de correu electrònic d'un assessor financer perquè contactés amb ell en cas que tingués algun dubte, però amb el temps va sospitar que aquesta adreça era del directiu de Gowex, que està en llibertat sota fiança de 50.000 euros.

Va declarar voluntàriament

La imputada, a la qual el magistrat havia citat inicialment per dilluns que ve, es va presentar voluntàriament al Jutjat de Pedraz dimarts passat per posar a la seva disposició un ordinador de Martínez Marugán i que utilitzava ella.

Antúnez, que va succeir el també imputat Javier Martín Vaquero com a administradora de K10 Market Medios Publicitarios, Esperada de Inversiones y Consultoría Asesoría y Comunicaciones a partir del 26 d'abril del 2012, va entregar carpetes arxivadores de diferents societats i factures realitzades per Martínez Marugán de diverses empreses. Finalment, va facilitar extractes bancaris de diversos comptes corrents.

Les fonts consultades han assegurat també que la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) es va presentar ahir a la seu de les oficines Regus i va confiscar una caixa gran amb més documentació.

Segons les mateixes fonts, ara es procedirà al bolcat i l'anàlisi de tota aquesta documentació, que se suma a la que ja va entregar Jenaro García (expresident de Gowex), que també va posar a disposició del jutge el seu ordinador i el seu telèfon mòbil, i la que va ser confiscada durant el registre efectuat per la Policia a la seu de la companyia el dia 15.

Imputades onze persones

Pedraz manté imputades onze persones en la causa en què investiga el falsejament dels comptes de Gowex en l'última dècada, que va confessar Jenaro García i per la qual cosa està en llibertat sota fiança de 600.000 euros.

Notícies relacionades

A més del fundador de l'empresa, estan imputats Martínez Marugán i el membre del Consell d'Administració Javier Solsona i l'auditor de M&A José Antonio Díaz Villanueva, així com la dona de l'expresident de Gowex Florencia Maté i l'exconseller Ricardo Moreno Warleta, que hauran de comparèixer tots dos dilluns que ve.

També estan imputats quatre testaferros al quí suposadament va col·locar Jenaro García en societats "pantalla" per falsejar els seus resultats: Guadalupe Esmeralda Almeida, treballadora domèstica del matrimoni del fundador de Gowex; Javier Martín Vaquero, Antonio Salmerón i Juan Cañamero González, que no ha pogut ser interrogat perquè estava fora d'Espanya.

Temes:

Gowex