MERCAT BORSARI

Suspesa la cotització de Gowex després de la seva caiguda a la borsa

El MAB exigeix a l'operador de wi-fi que concreti la seva actuació després de l'informe desfavorable de Gotham City Research

Jenaro García, en la sortida a borsa de Gowex.

Jenaro García, en la sortida a borsa de Gowex. / ARXIU

1
Es llegeix en minuts

La negociació de les accions de Gowex al Mercat Alternatiu Borsari (MAB) està suspesa des d'abans de l'obertura a l'espera que la companyia, que acumula una caiguda del 60% en les dues últimes sessions, proporcioni la informació sol·licitada per l'operador borsari en relació amb les informacions contingudes en l'informe de Gotham City Research.

"El Consell d'Administració del MAB ha decidit suspendre la contractació de les accions de Let's Gowex mentre la companyia respon al requeriment del MAB en què se li exigeix que concreti de la manera més detallada possible el pla d'actuacions que consideri necessari definir en relació amb les informacions contingudes en l'informe de Gotham City Research", ha informat la institució.

En aquest sentit, el MAB reclama a l'operador de wi-fi que clarifiqui tant l'abast i els terminis de cada una d'aquestes actuacions. "La companyia haurà de fer públic l'esmentat pla com més aviat millor i en tot cas, abans de l'obertura de la sessió de divendres, 4 de juliol", ha afegit.

Caiguda del 60%

La suspensió de les accions de l'operador de wi-fi es produeix després que Gowex tanqués la sessió de dimecres amb una caiguda del 26,05%, fins als 7,92 euros, que se suma a la que va patir dimarts, quan els seus títols van baixar més del 46%.

Notícies relacionades

D'aquesta manera, les accions de Gowex acumulen un descens del 60% en només dos dies arran d'un polèmic informe elaborat per la firma Gotham City Research, que va qüestionar el model de negoci de la companyia i va fixar un preu objectiu de zero euros per a les seves accions, que ha suposat reduir en gairebé 870 milions d'euros la capitalització borsària de la companyia, fins a uns 572 milions.

La situació de Gowex ha obligat a prendre cartes en l'assumpte a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), que va anunciar dimecres a la tarda que investigarà si hi ha hagut abús de mercat i buscarà la col·laboració de la Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units (SEC per les seves sigles en anglès) i de l'Autoritat de Conducta Financera de Regne Unit (FCA) per identificar els responsables de Gotham City Research.

Temes:

Gowex