EL CANVI TINDRÀ LLOC AL JULIOL

Román Escolano, president de l'ICO, substituirà Magdalena Álvarez a la vicepresidència del BEI

L'exconsellera andalusa, imputada en la causa dels ERO, va dimitir dimecres del càrrec al·legant "una campanya de persecució implacable" per part del PP

Román Escolano, president de l’ICO, substituirà Magdalena Álvarez a la vicepresidència del BEI.

Román Escolano, president de l’ICO, substituirà Magdalena Álvarez a la vicepresidència del BEI. / ICO

1
Es llegeix en minuts

El president de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO), Román Escolano, serà el substitut de l'exministra socialista Magdalena Álvarez a la vicepresidència del Banc Europeu d'Inversions (BEI), han informat fonts del Ministeri d'Economia i Competitivitat.

La substitució es produeix després que Álvarez dimitís aquesta setmana com a vicepresidenta del BEI després que el consell d'administració de la institució debatés els riscos de reputació per al banc derivats de la imputació definitiva de l'exconsellera andalusa d'Hisenda en el cas dels ERO irregulars a Andalusia.

No obstant, l'exministra socialista de Foment va atribuir la seva marxa a "una campanya de persecució implacable" del Govern i la va deslligar de la seva imputació, i va acusar el president del Govern, Mariano Rajoy, i el ministre d'Economia, Luis de Guindos, de "voler posar una altra persona" al seu lloc.

La substitució de Magdalena Álvarez per Román Escolano tindrà lloc probablement durant el mes de juliol i ha estat proposat per Espanya d'acord amb el Govern portuguès, han explicat fonts del Ministeri d'Economia.

Tècnic i professional

Les mateixes fonts han destacat el "perfil tècnic i professional" d'Escolano i la seva experiència en el sector financer, així com la seva activitat durant els últims dos anys al capdavant de l'ICO.

Notícies relacionades

Escolano va ser nomenat president de l'Institut de Crèdit Oficial el gener del 2012. Director de relacions institucionals del BBVA, des del 2000 fins al 2004, va ser director del departament d'Economia del Gabinet del president del Govern.

Anteriorment havia estat assessor del secretari d'Estat per a les Comunitats Europees. També és membre de la Fundació Consell Espanya-Xina i vicepresident de la Cambra de Comerç Espanya Turquia.