Acciona ven a KKR un terç del seu negoci de renovables internacional

La transacció puja a 417 milions d'euros i inclou actius eòlics i solars en 14 països

1
Es llegeix en minuts
AGUSTÍ SALA / Barcelona

Acciona ha tancat un acord per a la venda d'un terç del seu negoci internacional d'energies renovables a KKR. La transacció puja a 417 milions d'euros. L'acord valora el 100% d'Acciona Energía Internacional en 2.563 milions d'euros, incloent els fons propis i el deute.

La venda del 33% d'aquest negoci era una de les opcions després que el grup controlat pels Entrecanales registrés l'any passat les primeres pèrdues de la seva història per la reforma elèctrica i la retallada a la retribució a les energies renovables aprovada pel Govern. La companyia es va replantejar la seva estratègia com a conseqüència de tot plegat.   

La filial d'Acciona concentrarà els actius renovables en operació del grup, amb una potència instal·lada de 2,3 gigawatts en 14 països. Entre aquests s'inclouen els EUA, el Canadà, Mèxic, Austràlia, Xile, l'Índia, Itàlia, Portugal, Polònia i Sud-àfrica. En total són 52 parcs eòlics, 2 plantes fotovoltaiques i una planta termosolar.

El tancament de la venda està previst que tingui lloc abans de finals d'any, una vegada complertes les condicions suspensives previstes en el contracte i que afecten tant temes regulatoris com autoritzacions de tercers. 

Notícies relacionades

L'acord estableix que Acciona Energía operarà els actius d'Acciona Energía Internacional per un termini inicial de 20 anys i que tindrà un dret de primera oferta sobre els nous projectes renovables a desenvolupar per Acciona Energía als països inclosos en el perímetre de la transacció.

Les dues parts promouran una oferta pública de venda de determinats actius agrupats en un vehicle inversor específic. En  funció del resultat d'aquesta col·locació, el preu final de la col·locació es pot incrementar en 50 milions més.

Temes:

Acciona