Gabarró: "El sistema elèctric no s'equilibrarà fins que s'eliminin les subvencions de la tarifa"

El president de Gas Natural assegura que les companyies "no poden suportar més càrregues" i que totes perden diners en la generació

1
Es llegeix en minuts
AGUSTÍ SALA / Barcelona

El president de Gas NaturalSalvador Gabarró, ha assegurat que el sistema elèctric no s'equilibrarà fins que s'eliminin les "subvencions" a les energies renovables de la tarifa i es paguin a través dels Pressupostos de l'Estat. En una roda de premsa prèvia a la junta d'accionistes, ha afirmat que les elèctriques ja "no poden suportar més càrregues" i que totes les grans elèctriques perden diners en l'activitat de generació. El conseller delegat, Rafael Villaseca, ha reiterat que la culpa dels desequilibris no és del mercat majorista sinó de les primes a les renovables i altres suports.

Gabarró, al seu torn, ha donat a entendre que l'expresident del Govern Felipe González podria continuar com a conseller del grup almenys un any més. El contracte de González venç el dia 14 i "és tradició" de la companyia que el conseller continuï fins a la junta següent. L'expresident va manifestar fa unes setmanes que deixaria el càrrec quan s'acabés el contracte perquè "és molt avorrit". 

Notícies relacionades

El president de Gas Natural ha defensat que la crisi d'Ucraïna es pot convertir en una oportunitat i convertir Espanya en una porta d'entrada d'aquest combustible a Europa. A més del gasoducte del Magrib, el país compta amb les infraestructures necessàries per fer-ho, encara que ha admès que queda pendent el suport de França per a incremementar les interconnexions.

Preguntat per la possibilitat de desenvolupar l'obtenció d'hidrocaburs mitjançant la fractura hidràulica o 'fracking', Gabarró s'ha mostrat convençut que no prosperarà a Europa fins que no es dissipin dubtes, tot i que als EUA li ha servit per passar de ser importador a exportador de gas. En tot cas, ha assegurat que "a la llarga" s'utilitzarà.