Barcelona es vesteix de blanc amb la Bridal Week

Un total de 23 dissenyadors presentaran col·leccions a la Passarel·la Gaudí Núvies i 200 firmes en el Saló Internacional Noviaespaña

Del 6 a l'11 de maig Fira Barcelona acollirà les novetats del sector

Unes models porten els vestits del dissenyador madrileny Jesús del Pozo, en l’edició del 2010 de la Bridal Week de Barcelona.

Unes models porten els vestits del dissenyador madrileny Jesús del Pozo, en l’edició del 2010 de la Bridal Week de Barcelona. / MARTA PÉREZ (EFE)

2
Es llegeix en minuts
SARA ANDRADE / Barcelona

S'acosta la cita més important de la moda nupcial a Barcelona. La 24a edició de la Bridal Week, que se celebrarà del 6 a l'11 de maig al recinte de la Gran Via de Fira Barcelona, acollirà un total de 23 firmes, que presentaran a la Passarel·la Gaudí Núvies les col·leccions de la temporada 2015. A aquesta nova edició està previst que hi assisteixin compradors i professionals procedents dels cinc continents per conèixer les últimes creacions dels principals dissenyadors del sector. Al seu torn, està confirmada la participació de més de 200 marques en el Saló Internacional Noviaespaña, la meitat internacionals, que se celebrarà del 9 a l'11 de maig.

D'aquesta manera, al maig els dos esdeveniments que formen la Barcelona Bridal Week, organitzada per primera vegada per Fira de Barcelona, convertiran la ciutat en l'epicentre mundial de la moda nupcial. Obrirà la passarel·la barcelonina la firma Rosa Clará i la seguiran Raimon BundóJesús Peiró, Victorio&Lucchino, Yolan Cris, Inmaculada García i M&M, que presentaran les seves col·leccions el segon dia del certamen.

El 50 aniversari de Pronovias

Cymbeline, Isabel Zapardiez, Jordi Dalmau i Hannibal Laguna ho faran l'endemà, amb altres marques que com Ana Torres, Fran Sarabia, Francis Montesino, Manualvarez, Matilde Cano, Patricia Avedaño o Sonia Peña mostraran no només les creacions exclusives per a les núvies, sinó també models de festa i cerimònia per a les convidades al casament.

Divendres, últim dia de les desfilades, ocuparan la passarel·la les marques Pronovias, que celebrarà el 50è aniversari amb un xou, i Miquel Suay i la dissenyadora andalusa Juana Martín, que debuta en el sector nupcial. Carla Ruiz amb els seus vestits de festa, i Fuetecapala, amb els dissenys per al nuvi, posaran el colofó final a la passarel·la.

Un dels sectors més actius de l'economia espanyola

El 'made in Spain' ha arribat a quotes altes d'èxit a tots els continents. Més de 341,76 milions d'euros de facturació anual, segons les últimes dades disponibles de l'ICEX, ho certifiquen. Gràcies a la potent partida de les exportacions i al mercat nacional, el sector de la moda per a núvia, nuvi i cerimònia és un dels més actius de l'economia espanyola i un gran promotor de la imatge d'Espanya i de la marca Barcelona en totes les latituds.

Notícies relacionades

El Saló Internacional Noviaespaña ultima la participació de les marques líders que exposaran les últimes novetats en moda per a nuvis, accessoris i complements, festa, cerimònia i comunió. En aquests moments, el 80% de les 200 marques que ja han confirmat que hi seran ja havien participat en edicions anteriors del certamen, consagrant-lo com el saló professional amb una de les taxes més altes de fidelitat dels seus clients.

Així, l'esdeveniment ha aconseguit novament la plena ocupació del pavelló 2 del recinte de la Gran Via amb 30.000 metres quadrats d'exposició ocupats pels expositors, la meitat internacionals procedents d'Alemanya, Bèlgica, França, Anglaterra, Itàlia, el Líban, Portugal, Corea del Sud, Polònia, Turquia, Romania, Colòmbia, Mèxic i el Brasil.