NOMENAMENTS

Enagás designarà conselleres les exministres Ana Palacio i Isabel Tocino

El gestor gasístic també ha proposat la designació de l'exdirigent d'Aliança Popular Hernández Mancha

Ana Palacio, en una imatge del 2007.

Ana Palacio, en una imatge del 2007. / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

El consell d'administració d'Enagás va acordar en la seva reunió de dilluns passat proposar a la junta general d'accionistes el nomenament com a consellers de les exministres Ana Palacio Isabel Tocino, així com de l'exdirigent d'Aliança Popular Antonio Hernández Mancha, segons fonts empresarials.

El gestor tècnic del sistema gasista també ha proposat la designació de Gonzalo Solana, que va ser president del Tribunal de Defensa de la Competència (TDC) entre el 2000 i el 2005, i del fins fa poques setmanes director general d'Indústria i de la petita i mitjana empresa, Luis Valero.

Notícies relacionades

Els cinc nous consellers, en l'elecció dels quals ha participat una empresa externa, tindran caràcter independent i entraran en el consell en substitució de cinc vocals amb el mateix perfil, els mandats dels quals vencen ara. La convocatòria de la junta amb aquesta proposta es publicarà previsiblement aquesta setmana. En el consell d'administració d'ahir també es va aprovar la renovació dels càrrecs del president, Antonio Llardén, i del conseller delegat, Marcelino Oreja.

Ana Palacio va ser ministra d'Exteriors en la segona legislatura del Govern de José María Aznar i en l'actualitat forma part del consell d'administració d'EDP España, mentre que Isabel Tocino va ser ministra de Medi Ambient també en l'etapa de l'anterior Executiu del PP. Actualment és consellera del Santander i d'Ence.