Orange eliminarà la tarifa de 'roaming' aquest any a Espanya

La multinacional francesa s'avança a altres operadors davant l'exigència de Brussel·les

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Madrid

Orange eliminarà els recàrrecs en les tarifes per l'ús del mòbil a l'estranger, l'anomenat roaming, al llarg del 2014 als països europeus en què opera, entre ells Espanya. La firma ha precisat que l'eliminació de les càrregues de roaming es produirà en els plans tarifaris de més de 30 euros al mes depenent, en tot cas, de les dinàmiques del mercat.

La multinacional gala, que no ha especificat terminis per a l'eliminació del sobrecost d'itinerància, ha indicat que d'aquesta mesura se'n beneficiaran els clients de contracte d'Orange de França, Espanya, Polònia, Bèlgica, Romania, Eslovàquia i Luxemburg.

A més, permetrà als seus clients de França usar serveis de quarta generació mòbil (4G) quan viatgin al Regne Unit, Portugal i Corea del Sud a partir del febrer. També està portant a terme els treballs tècnics necessaris per oferir 4G en itinerància en altres cinc mercats: Regne Unit (on opera sota la marca Everything Everywhere), Espanya, Romania, Portugal i Moldàvia.

La companyia ha assenyalat que els serveis de 4G en roaming estaran disponibles a finals del 2014 als països europeus en què opera Orange, així com en altres destins fora d'Europa on està present. Orange va llançar els seus serveis 4G a Espanya el 8 de juliol i espera cobrir totes les ciutats espanyoles al llarg d'aquest any.

El president i conseller delegat d'Orange, Stéphane Richard, ha assenyalat que l'operadora comparteix l'opinió dels clients que no volen preocupar-se d'usar el telèfon mòbil a l'estranger.

PROPOSTA DE BRUSSEL·LES

Notícies relacionades

Des de  Brussel·les un dels objectius que es persegueix és eliminar aquest recàrrec tarifari. En un principi, la comissària de Telecomunicacions, Neelie Kroes, va proposar eliminar el roaming a partir del juliol del 2014 i com a molt tard el 2016, però els seus plans van xocar amb la resistència dels grans operadors històrics.

Kroes, en una visita que va realitzar a Espanya el mes d'octubre passat, va assenyalar que la proposta de Brussel·les és eliminar aquest recàrrec tarifari per l'ús del mòbil a la Unió Europea "com més aviat millor" i va fixar llavors el 2016 com l'any en què desaparegui "segur" aquest increment tarifari per itinerància. Per a la comissària el recàrrec tarifari no és compatible amb el mercat "únic i sense fronteres".