Les constructores del Canal aposten per "cofinançar costos imprevistos"

El consorci espera la decisió d'arbitratge internacional

1
Es llegeix en minuts

El consorci GUPC, desenvolupador de l'ampliació del Canal de Panamà, ha dit aquest diumenge que ha plantejat a l'Autoritat de la via "cofinançar costos imprevistos mentre s'espera la decisió de l'arbitratge internacional", l'única opció "que permetrà" reflotar el projecte i culminar-lo en el mínim temps.

El Grup Units pel Canal (GUPC), liderat per les empreses espanyola Sacyr i la italiana Impregilo i integrat per la belga Jan de Nul i la panamenya CUSA, ha dit que "sobrecostos" superiors als 1.200 milions d'euros (1.600 milions de dòlars) l'han deixat sense liquiditat per continuar amb la construcció del tercer joc de rescloses del Canal.

Notícies relacionades

El Grup va aclarir aquest diumenge que no té contemplat parar les obres demà, quan venç el termini de 21 dies establert en un preavís que va enviar a l'Autoritat del Canal de Panamà (ACP) el desembre passat, encara que va assenyalar que el contracte el faculta per adoptar aquesta decisió "en qualsevol moment" a partir del 20 de gener.

"El més important és que hem estat treballant per arribar a un acord", ha dit en una declaració escrita Paolo Moder, membre de la Junta Directiva del GUPC.