Pedro Solbes: "Sóc responsable d'errors i demano disculpes"

L'exministre d'Economia presenta les seves memòries recopilades en l'obra 'Recuerdos'

Pedro Solbes, el 2010.

Pedro Solbes, el 2010. / EFE

1
Es llegeix en minuts
ROSA MARÍA SÁNCHEZ / Madrid

Quatre anys després de la seva sortida del Govern de José Luis Rodríguez Zapatero, l'exvicepresident i exministre d'Economia i Hisenda Pedro Solbes (Pinoso, Alacant, 1942) ha decidit publicar les seves memòries. En els últims capítols del seu llibre 'Recuerdos' reconeix que "el seu error més gran" en la seva llarga carrera de més de 40 anys de "servidor públic" va ser participar en la segona legislatura de Rodríguez Zapatero malgrat les seves evidents discrepàncies públiques, però sobretot privades.

Preguntat per si se sent responsable dels gairebé 6 milions d'aturats de l'actualitat, Solbes respon: "Aquesta és una pregunta trampa. Responsable sóc del meu període, encara que mai hi ha un sol responsable. És veritat, tinc una responsabilitat pels errors que hagi pogut cometre i ho sento enormement, i per això demano disculpes.

Notícies relacionades

Sobre el seu paper a l'hora de comunicar a l'opinió pública la situació econòmica d'Espanya considera que no va mentir: "Sempre vaig dir el que pensava, segurament edulcorant alguns temes per no crear alarma social".

>> Llegiu l'entrevista completa amb Pedro Solbes a e-Periódico.