COMISSIÓ PARLAMENTÀRIA

L'exauditor de Caixa Laietana afirma que els treballadors coneixien el risc dels productes híbrids

Torrent diu davant el Parlament que no sap si els empleats van vendre correctament preferents i deute subordinat

1
Es llegeix en minuts
MAX JIMÉNEZ BOTÍAS / Barcelona

L'excap d'auditoria de Caixa Laietana fins al maig del 2011, Jordi Torrent, ha assegurat davant la comissió del Parlament de Catalunya que investiga la desaparició de les caixes d'estalvis catalana i la possible vulneració dels drets dels consumidors, que tot el personal de l'entitat disposava d'informació sobre les participacions preferents i deute subordinat, fins i tot dels riscos per a l'inversor. 

Notícies relacionades

Torrent ha detallat que es feien treballs de formació a les oficines. "No puc donar fe que aquests riscos s'expliquessin als clients". Torrent ha dirigit la responsabilitat cap als treballadors de l'entitat que tenien contacte directe amb els clients. "Quan el client firmava els contractes jo no era allà", ha comentat.

La majoria dels diputats s'han centrat en la venda de preferents i deute subordinat a 15.000 famílies de l'àrea de Maresme. Torrent ha reconegut que si el resultat de tot aquest procés és que els jutges donen la raó a les persones afectades perquè no tenien coneixement del risc que comportaven aquests productes, és possible que la resolució del problema no es plantegés bé. "Si al final de tot això, a les persones afectades se'ls tornessin els diners, encara que pot ser que hi hagi excepcions, la qüestió és si s'ha plantejat bé la resolució de tot això. Les institucions que van decidir que els tenidors fossin tractats com a accionistes --suposo que de Brussel·les-- no sé si la van encertar".